Ο Νίκος Καζαντζάκης και η μητέρα του ... είναι στο Κρυονέρι!

Παρουσία εκατοντάδων και σε κλίμα συγκίνησης, χθες, τα αποκαλυπτήρια των προτομών του Νίκου Καζαντζάκη και της μητέρας του Μαργής Χριστοδουλάκη-Καζαντζάκη

Πλημμύρισε ζωή, χθες, το Κρυονέρι των 14 μόνιμων κατοίκων, για "χάρη" δύο σπουδαίων ανθρώπων, τους οποίους το χωριό έχει να υπερηφανεύεται πως γέννησε.

Με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου Κρυονερίου "Οι Ασσύρωτοι", διοργανώθηκε εκδήλωση για τα αποκαλυπτήρια των προτομών του σπουδαίου Κρητικού στοχαστή Νίκου Καζαντζάκη και της μητέρας του Μαργής Χριστοδουλάκη-Καζαντζάκη.

Ιδιαίτερης σημασίας ήταν η παρουσία της Φωτούλας Σιγανού-Χριστοδουλάκη, ανιψιάς της μητέρας του Ν.Καζαντζάκη που ήταν εκεί, παρακολουθώντας με συγκίνηση τα αποκαλυπτήρια των προτομών, που αποτελούν δωρεά της οικογένειας Σιγανού.

Το "παρών" έδωσε πλήθος κόσμου - εκπρόσωποι αρχών και φορέων αλλά και εκατοντάδες πολίτες - αποδίδοντας την δέουσα τιμή στη γυναίκα που έφερε στη ζωή τον μεγάλο συγγραφέα αλλά και τον ίδιο τον Νίκο Καζαντζάκη που έζησε στο Κρυονέρι μέρος των παιδικών του χρόνων.

Τα αποκαλυπτήρια έκαναν ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Ρεθύμνης κι Αυλοποτάμου κ.κ. Ευγένιος, ο περιφερειακός σύμβουλος Σταύρος Τζεδάκης, ο δήμαρχος Μυλοποτάμου, Δημήτρης Κόκκινος, και φυσικά ο πρόεδρος της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη, Γιώργος Στασινάκης, ο οποίος μάλιστα ήρθε από την Γενεύη στην Κρήτη, ειδικά για την εκδήλωση.

Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους ο βουλευτής Ηρακλείου με το ΜέΡΑ25, Γιώργος Λογιάδης, καθώς και πλήθος εκπροσώπων της Περιφέρειας Κρήτης και δημοτικών αρχών.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ