Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καμινίων πάει... Ρέθυμνο

Επισκέψεις σε αξιοθέατα του Ρεθύμνου

Την Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2019 ο ''Πολιτιστικός Σύλλογος Καμινίων'' διοργανώνει ημερήσια εκδρομή στο Ρέθυμνο.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της εκδρομής:

• 8 00΄ το πρωΐ συγκέντρωση στο χώρο του πάρκιν ENVY επί της Παραλιακής και αναχώρηση από το Ηράκλειο για ΡΕΘΥΜΝΟ.

• 9.30΄Επίσκεψη στη Μονή της Αγίας Ειρήνης, σκαρφαλωμένη σε υψόμετρο 260 μέτρων στους πρόποδες του όρους Βρύσινα,μία από τις παλαιότερες και ωραιότερες μονές της Κρήτης που εντυπωσιάζει με την φρουριακή επιβλητικότητά της και με την αυθεντική μοναστηριακή αρχιτεκτονική της για την οποία το έτος 1995 έχει βραβευτεί με ευρωπαΐκό βραβείο.

• 11.00΄ Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το παραδοσιακό χωριό Μαρουλάς με το έντονο βενετσιάνικο χρώμα και τα επιβλητικά πυργόσπιτα. Πρόκειται για ένα παραδοσιακό οικισμό που κάθε του γωνιά σε ταξιδεύει μέσα στους αιώνες, στην ιστορία και φυσικά στους θρύλους και τις ιστορίες που έχουν τις ρίζες τους βαθιά μέσα τους αιώνες. Θα περπατήσουμε στα στενά καλντερίμια του χωριού και θα χορτάσει το μάτι μας πύργους, ανάκτορα, αψιδωτές πόρτες και ενετικά μέγαρα.

• 12.30΄Επίσκεψη στο πανέμοφο,γραφικό και ιστορικό χωριό Αστέρι όπου εκεί θα γίνει ξενάγηση στο σπίτι του Πολιού,ένα λαογραφικό Μουσείο που έχει δημιουργήσει ο Συλλέκτης και ιδιοκτήτης καταφέρνοντας να συγκεντρώσει την παραδοσιακή Κρήτη σε ένα σπίτι!!

• 14.30΄Σε παραδοσιακή ταβέρνα στο Σωματά θα γευματίσουμε, ενώ παράλληλα θα χορέψουμε και θα διασκεδάσουμε με τη συνοδεία λύρας και λαούτου.

• 18.30΄Αναχώρηση για Ηράκλειο Κόστος εκδρομής 25 ευρώ.Περιλαμβάνει τη μεταφορά με πολυτελές πούλμαν και το γεύμα (ποικιλία 6 πρώτων πιάτων και σαλάτα ανά 4 άτομα και ατομικό ψητό χοιρινό με πατάτες-κρασί-αναψυκτικό-νερό-φρούτο).Οι νηστεύοντες παρακαλούμε να μας ενημερώσουν. Δεν περιλαμβάνει την είσοδο και ξενάγηση στο Λαογραφικό Μουσείο(2ευρώ).

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6974492080

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ