«Ονειρεύομαι σε Άλλη Γλώσσα» από τη Λέσχη Κινηματογράφου Αγίου Νικολάου

Συνεχίζονται οι εβδομαδιαίες προβολές επιλεγμένων ταινιών

Με την πολυβραβευμένη ταινία «Ονειρεύομαι σε Άλλη Γλώσσα – Sueno en Otro Idioma», συνεχίζονται οι εβδομαδιαίες προβολές επιλεγμένων ταινιών, που διοργανώνει η Λέσχη Κινηματογράφου Αγίου Νικολάου σε συνεργασία με τον Π.Α.Ο.Δ.Α.Ν.

Την Τρίτη 14 Ιανουαρίου στις 21:30 στο κινηματοθέατρο RΕΧ, προβάλλεται η τελευταία δημιουργία του ταλαντούχου σκηνοθέτη Ερνέστο Κοντρέρας, παραγωγής Μεξικού 2017, διάρκειας 100΄, με πρωταγωνιστές τους: Φερνάντο Άλβαρεζ Ρεμπέιλ, Χοσέ Μανουέλ Πονσέλις, Ελίτζιο Μελέντεζ.

Υπόθεση: Ο Μαρτίν είναι ένας νεαρός, παθιασμένος γλωσσολόγος. Στο πλαίσιο της έρευνάς του πηγαίνει στην μεξικάνικη ενδοχώρα, όπου παλιότερα μιλιόταν από τους ιθαγενείς η γλώσσα Ζικρίλ. Πλέον την μιλάνε μόλις τρεις μεγάλης ηλικίας άνθρωποι στον κόσμο: μια γυναίκα και δύο άντρες. Όταν η γυναίκα πεθαίνει, μένουν μόνον οι δύο ηλικιωμένοι άνδρες σαν οι μοναδικοί επιζώντες που γνωρίζουν τη συγκεκριμένη γλώσσα. Ο Μαρτίν θέλει να τους βάλει να συνομιλήσουν έτσι ώστε να καταγράψει τους διαλόγους τους και να μελετήσει τη γλώσσα προκειμένου να τη διατηρήσει ζωντανή. Υπάρχει όμως ένα πρόβλημα: οι δύο γέροι χωρικοί είναι μαλωμένοι και δεν έχουν ανταλλάξει κουβέντα εδώ και 50 χρόνια. Για ποιον λόγο μάλωσαν οι δύο τους, ενώ στα νιάτα τους ήταν αδελφικοί φίλοι; Υπάρχει κάποιο καλά κρυμμένο μυστικό; Η ανείπωτη ερωτική επιθυμία, οι ενοχές της συναισθηματικής προδοσίας και μια γλώσσα που πεθαίνει μαζί με τις αναμνήσεις που κουβαλούν οι λέξεις της, ξεδιπλώνονται με ιδιαίτερη τρυφερότητα και λυρισμό. Το χιούμορ συναντά το δράμα, το αίνιγμα και το μυστήριο αφήνουν την δική τους επίγευση στη δράση, το ρομάντζο συναντά την γλώσσα του εθνογραφικού σινεμά, σε μια γλυκόπικρη ιστορία που διαδραματίζεται σε διάφορα επίπεδα και χρόνους και συνδυάζει με επιτυχία το ρεαλιστικό και δραματικό στοιχείο με τη φαντασία.

Περισσότερες πληροφορίες για την ταινία, αφίσες, φωτογραφίες, trailer, συνεντεύξεις, πληροφορίες για τον σκηνοθέτη στην ιστοσελίδα μας.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ