Ο Ψαραντώνης στο “Μονόγραμμα”

Σήμερα Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου, στις 8 το βράδυ

Στην εκπομπή “Μονόγραμμα” αυτοβιογραφείται ο Ψαραντώνης, σήμερα Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου, στις 8 το βράδυ, στην ΕΡΤ2. Γεννήθηκε στα Ανώγεια Μυλοποτάμου και άρχισε να μαθαίνει λύρα σε ηλικία 9 ετών βόσκοντας τα πρόβατα του ψηλά στον Ψηλορείτη.

Γρήγορα καθιερώνεται στη συνείδηση των Κρητικών ως ο καλλιτέχνης που εφευρίσκει τους δικούς του πρωτότυπους αυτοσχεδιασμούς, δίνοντας το δικό του στίγμα στα τραγούδια που ερμηνεύει.

Πηγή έμπνευσής του; Η φύση, λέει ο ίδιος. Η φύση της Κρήτης με τις αλλεπάλληλες εναλλαγές της και τα μεσογειακά χρώματά της. «Η φύση είναι παλμός, μουσική, η φύση μας τα δίνει όλα, αυτή τα έχει, άμα μπορούμε να την δούμε, να πάρουμε ήχους και να μιλήσουμε και να κάνουμε μουσική».

Το 1964 ηχογράφησε τον πρώτο του δίσκο 45 στροφών. «Εσκέφτηκα να σ’ αρνηθώ». «Οπουδήποτε είμαι και παίξω θα κλείσω τα μάτια μου να πάω εκεί που μου αρέσει. Σ' ένα τοπίο να παίζω, και βρίσκομαι εκεί. Έτσι κάνεις καλή δουλειά στη μουσική και δίνεις την αγριάδα που πρέπει, τη γλύκα, τα στολίδια, αυτό».

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ