Παρουσιάζεται η θεατρική παράσταση "Η Εξερεύνηση"

Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 4 Νοεμβρίου στις 17.30 και στις 20.00 το απόγευμα στον θεατρικό σταθμό Ηρακλείου

Το ΣΧΗΜΑ 7 θα παρουσιάσει την φετινή χρονιά σε εκπαιδευτικούς και μαθητές το έργο "Η Εξερεύνηση" (6 Κρητικά παραμύθια) ,ένα έργο που γράφτηκε απο την Στέλλα Κουφάκη, μια  εκπαιδευτικό που ζει και εργάζεται στο Ηράκλειο Κρήτης σε σχολεία της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Αναγνωρίζοντας την αξία των παραμυθιών, των λαϊκών διηγήσεων και της συμβολής τους στην ανάπτυξη του συναισθηματικού κόσμου και της φαντασίας των παιδιών προτείνουμε στα σχολεία την συγκεκριμένη  παράσταση .Με διαρκείς εναλλαγές και μεταπηδήσεις των ηθοποιών από ρόλο σε ρόλο, η ιστορία ξεδιπλώνεται με κέφι, ενέργεια και φαντασία.Συμπρωταγωνιστής η ζωντανή μουσική και τα κρητικά ακούσματα.

Σκηνοθεσία- Γενική επιμέλεια:Κωνσταντίνος Μεταξάκης,σκηνογραφία-ενδυματολογία :Νίκος Καλαθάκης,επιμέλεια μουσικής :Xάρης Σουλτάτος,Βαρδής Σαμαριτάκης,Στίχοι τραγουδιών :Τζίνα Κιάφα,επιμέλεια ακουστικού υλικού:Άγγελος Αρβανίτης,φωτιστής :Μανούσος Μαυροφοράκης.Παίζουν οι ηθοποιοί:Tζίνα Κιάφα,Βαρδής Σαμαριτάκης,Χάρης Σουλτάτος,Ελένη Στυλλιανάκη.

Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 4 Νοεμβρίου στις 17.30 και στις 20.00 το απόγευμαστον θεατρικό σταθμό Ηρακλείου.Αξίζει να σημειώσουμε οτι όλοι οι συντελεστές της ομάδας είναι επαγγελματίες του τόπου μας.

Για πληροφορίες, το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι το 6976331107(Ράνια Κατζηλάκη).

ΤΟ ΕΡΓΟ

Τέσσερις έφηβοι, νέοι του καιρού τους, ανοίγουν έπειτα από χρόνια το εγκαταλελειμμένο σπίτι της γιαγιάς στο χωριό. Γιατί είναι κλειστό; Τι μυστικά κρύβει; Ένα παλιό μαγνητοφωνάκι, τα παραμύθια της γιαγιάς, παράσιτα πολλά, μια ανάσα και... η περιπέτεια αρχίζει!

Παραμύθια από τις Μαργαρίτες και το Πέραμα του Ρεθύμνου μέχρι τον Μάραθο και τις Αρχάνες του Ηρακλείου μάς μαθαίνουν την αξία των διηγήσεων και της

παράδοσης, και τελικά, μας οδηγούν να ανακαλύψουμε πτυχές του εαυτού μας που ούτε καν τις είχαμε φανταστεί! 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ