"Πέτρας Πολιτισμός 2019" στα Ανώγεια

Το πρόγραμμα των υπολοίπων εκδηλώσεων

Με επιτυχία συνεχίζονται οι πολιτιστικές εκδηλώσεις «Πέτρας Πολιτισμός 2019» που πραγματοποιεί ο Δήμος Ανωγείων σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης και την Π.Ε. Ρεθύμνου.

Το φετινό πρόγραμμα, το οποίο έχει ξεκινήσει από τον Ιούλιο και διαρκεί έως και τον Σεπτέμβριο, περιλαμβάνει σειρά εκδηλώσεων που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων με αποκορύφωμα τις εκδηλώσεις μνήμης για την 75η Επέτειο του Ολοκαυτώματος των Ανωγείων, από τους Ναζί, στις 13 Αυγούστου 1944.

Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις “Πέτρας Πολιτισμός” πραγματοποιούνται με την ευθύνη της πολιτιστικής επιτροπής του Δήμου και τη συνεργασία των Πολιτιστικών Συλλόγων Ανωγείων και Σεισάρχων, του Σκακιστικού Όμιλου Ανωγείων και του Π.Σ “Ιδαίοι”, τα Υακίνθεια και την ομάδα “Ανωγεια Νέοι Νέες”.

Στοχεύουν να αναδείξουν τις πανανθρώπινες και παραδοσιακές αξίες, την αντίσταση στον φασισμό και στον ρατσισμό, την εναντίωση στο πόλεμο, την ανάδειξη του πολιτισμού, μέσα από τη συμμετοχή και την συνεργασία όλων των φορέων της κοινωνίας.

Το πρόγραμμα των υπολοίπων εκδηλώσεων έχει ως εξής :

6/08:
•Θεατρική παράσταση “Σωκράτης τώρα” (Η απολογία του Σωκράτη) Από το Ellinikotheatro / Greek thatre of New York θεατράκι Αη ΓΙάννη- είσοδος ελεύθερη 07/08: Εκδήλωση για τη μάχη στο ΣΦακάκι (ΠΕΑΕΑ)

9-11/08:
• Φεστιβάλ “Χαϊμαλίνα”. Διοργάνωση Ανωγειανοί Νέοι, είσοδος ελέυθερη.

13/08:
• Επετειακή εκδήλωση μνημόσυνο για το ολοκαύτωμα Ανωγείων Πλατεία Αρμι,
• Συναυλία με τη Ρίτα Αντωνοπούλου και τον Μανόλη Ανδρουλιδάκη. Θέατρο Νίκος Ξυλούρης, είσοδος ελεύθερη.

18-25/08:

• Ανοιχτό τουρνουά του Αυγούστου: 8ο Διεθνές Σκακιστικό Τουρνουά Ανωγείων “Ιδαίον Αντρον 2019”.
Διοργάνωση: Σκακιστικός Ομιλος Ανωγείων.

19/08:
• Συναυλία με το Γιώργη Ξυλούρη (Ψαρογιώργη). Διοργάνωση: Σκακιστικός Ομιλος και ΑΠΣ “Ιδαίοι” Ανωγείων, θέατρο Νίκος Ξυλούρης.

11-19/09:
• 3 “κλειστά διεθνή τουρνουά επίτευξης νόρμας διεθνούς μετρ (International Master) και διεθνούς μεγάλου μετρ (international GrandMaster).

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ