Το 42ο Φεστιβάλ Δράμας Ταξιδεύει στο Ηράκλειο

Ταινίες μικρού μήκους

Το Φεστιβάλ Δράμας ταξιδεύει και φέτος στο Ηράκλειο με τη ΝεΚΛΗ να στηρίζει τον θεσμό για ακόμα μια χρονιά. Το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου στον Κοινωνικό Χώρο των Ιδρυμάτων Α&Μ Καλοκαιρινού (Μονής Αγκαράθου 9) στις 19:00, θα παρακολουθήσουμε τις βραβευμένες ταινίες του φεστιβάλ. Οι βραβευμένες ταινίες του διαγωνιστικού τμήματος αντικατοπτρίζουν την εικόνα των νέων δημιουργών που περνώντας τις «παιδικές ασθένειες» του σκηνοθέτη, κάνουν τα πρώτα τους βήματα προς την τελική καταξίωση.
Η είσοδος στις προβολές είναι ελεύθερη. Όσοι θεατές επιθυμούν, μπορούν να προσφέρουν συσκευασμένα τρόφιμα για το κοινωνικό παντοπωλείο και το συσσίτιο.
Όλες οι ταινίες προβάλλονται με αγγλικούς υπότιτλους (ελληνικούς αν η ταινία δεν είναι στα ελληνικά).

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

1. INDEX (Μυθοπλασία, 12', 2019, Χρυσός Διόνυσος)
ΣΕΝΑΡΙΟ & ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Νικόλας Κολοβός
ΕΡΜΗΝΕΥΤΕΣ: Ζάνα Πενγβενι, Λάις Γιασίν, Ασμά Αλ Μπαγιάτι, Αλί Αλ Σαιντάν, Μπαντέρ Μπαρχάβι, Χουσεϊν Αλ Σαιντάν, Νασίμ Αλατράς

Η βάρκα που θα μεταφέρει την οικογένεια του Ντάνα στην Ευρώπη είναι έτοιμη να ξεκινήσει, αλλά ο γιος του ο Άλαν αρνείται να αφήσει το φορτηγό. Ο Ντάνα βλέπει πως ο Άλαν έχει σφηνώσει το δάχτυλό του στην καρότσα του φορτηγού. Πανικός κυριεύει τον Ντάνα και η απόγνωση κορυφώνεται καθώς έρχεται αντιμέτωπος με μια τρομακτική απόφαση.
trailer: http://bit.ly/2SnNZWb

2. ΚΑΡΤ-ΠΟΣΤΑΛ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ (Μυθοπλασία, 23', 2019, Τιμητική Διάκριση Μοντάζ στην Λίβια Νερουτσοπούλου)
ΣΕΝΑΡΙΟ & ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος
ΕΡΜΗΝΕΥΤΕΣ: Γιώργος Γάλλος, Αγγελική Δημητρακοπούλου, Ισαβέλλα Αναγνωστοπούλου, Μάγδα Βάρδα, Ιάσωνας Μπίττερ, Ιώ Λατουσάκη, Κώστας Παπακωνσταντίνου, Τατιάνα Πίττα, Γιώργος Λυγνός, Γιώργος Βασίλαινας.

Η Δήμητρα και ο Δημήτρης είναι καταδικασμένοι σε μια εβδομάδα διακοπών μαζί με τις κόρες τους. Εντελώς συμπτωματικά, οι διακοπές τους θα συμπέσουν με το τέλος του κόσμου.
trailer: http://bit.ly/2Sh6OdP

3. SABLE NOIR (Μυθοπλασία, 20', 2018, Τιμητική Διάκριση Σχεδιασμού Ήχου στον Χρήστο Γιαννακόπουλο)
ΣΕΝΑΡΙΟ & ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Θανάσης Τρουμπούκης
ΕΡΜΗΝΕΥΤΕΣ: Sara Klimoska, Nicolette Picheral, Julien Bouvard

Η Αλίκη, μια νέα γυναίκα που ζει στον γαλλικό Βορρά, βρίσκει ηχογραφημένες κασέτες, όπου διαφορετικοί άνθρωποι αφηγούνται τους εφιάλτες τους. Ενώ προσπαθεί να βρει τον αποστολέα των κασετών, τα όρια ανάμεσα στο όνειρο και την πραγματικότητα θολώνουν.
trailer: http://bit.ly/2Owh00T

4. ΥΠΝΟΒΑΤΩΝΤΑΣ (Μυθοπλασία, 19', 2018, Βραβείο Σωκράτης Δημητριάδης για την Kαλύτερη Tαινία «Έλληνες του Κόσμου»)
ΣΕΝΑΡΙΟ & ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Μελίσσα Αναστάση
ΕΡΜΗΝΕΥΤΕΣ: Ned Morgan, Jeremy Lindsay Taylor, Stephanie King

Σε ένα απομονωμένο αγρόκτημα, η αφοσίωση ενός εφήβου και η αντίληψή του για τον έξω κόσμο δοκιμάζονται, καθώς πρέπει να βοηθήσει τη μητέρα του να γλιτώσει απ’ τον φανατικό πατριό του.
trailer: https://bit.ly/31trbsq

5. CHOPPER (Μυθοπλασία, 10', 2019, Τιμητική Διάκριση Πρωτότυπης Μουσικής στους Νίκο Γιαννακάκη και Δημήτρη Γιαννούλη)
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Γιώργος Καψανάκης
ΣΕΝΑΡΙΟ: Γιώργος Καψανάκης, Oliver Morriss
ΕΡΜΗΝΕΥΤΕΣ: Eleanor Inglis, Alfred Hoffman, George Dillon

H Άντζι, μη μπορώντας να δεχτεί ότι θα στείλουν τον παππού της στο γηροκομείο –έναν πρώην μηχανόβιο που πάσχει από άνοια–κλειδώνεται στο δωμάτιο μαζί του και προβαίνει σε μια τελευταία πράξη αγάπης.

--- ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ ---

6. W (Μυθοπλασία, 6', 2018, Τιμητική Διάκριση Ειδικά Εφέ στους Γιάννη Πατσιαούρα και Berta Valverde)
ΣΕΝΑΡΙΟ & ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Στέλιος Κουπετώρης
ΕΡΜΗΝΕΥΤΕΣ: Αντώνης Τσιοτσιόπουλος

Ένας δάσκαλος ξεκινάει να κάνει το καθημερινό του μάθημα στο σχολείο που εργάζεται, κατά την διάρκεια μίας από τις πιο δύσκολες μέρες να διδάξει.
trailer: https://bit.ly/2tvE2h7

7. Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ (Μυθοπλασία, 26', 2019, Κίνητρο Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου)
ΣΕΝΑΡΙΟ & ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Μιχάλης Γιγιντής
ΕΡΜΗΝΕΥΤΕΣ: Μιχάλης Οικονόμου, Ιωάννα Μαυρέα, Χαρά-Μάτα Γιαννάτου, Άννα Καλαιτζίδου, Κοσμάς Σιώτας, Ιάσωνας Σιώμος, Δημήτρης Δρόσσος, Γωγώ Καρτσάνα
ΑΦΗΓΗΤΗΣ: Κωνσταντίνος Τζούμας

Προσπαθώντας να ξεπεράσει τα παιδικά του τραύματα, ο Χρήστος-Ραφαήλ καταφέυγει σε διάφορες λύσεις. Κάνει ομάδικες ασκήσεις αυτοβελτίωσης, αγοράζει το αγαπημένο του αυτοκίνητο, φτιάχνει το σπίτι των ονείρων του, με κρυφούς φωτισμούς και μπάνιο για τους φιλοξενούμενους. Οταν όμως έρχεται η κατάλληλη στιγμή, καταλαβαίνει πως έχει γίνει κι ο ίδιος, αυτό που έκρυβε τόσα χρόνια απεγνωσμένα κάτω απ' το χαλί.
trailer: https://bit.ly/37Zz8YF

8. Ο ΜΑΓΚΑΣ (Μυθοπλασία, 17', 2018, Εύφημος Μνεία)
ΣΕΝΑΡΙΟ & ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Αλέξανδρος Κακανιάρης
ΕΡΜΗΝΕΥΤΕΣ: Δημήτρης Αντωνίου, Γιώργος Σουξές, Κωστής Σειραδάκης, Συμεών Τσακίρης, Μενέλαος Χαζαράκης

Ο 12χρονος Στρατής είναι ο μεγαλύτερος μάγκας της γειτονιάς. Είναι τόσο μάγκας, που όλοι τον φωνάζουν Μάγκα. Σχεδόν όλοι δηλαδή. Το μόνο που του μένει, είναι να το αποδείξει. Σε αυτούς που δεν τον πιστεύουν. Σχεδόν σε όλους δηλαδή.
trailer: https://bit.ly/2ucNUgi

9. I AM MACKENZIE (Μυθοπλασία, 20', 2019, Βραβείο «Τώνια Μαρκετάκη» καλύτερης γυναικείας σκηνοθετικής παρουσίας)
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Άρτεμις Αναστασιάδου
ΣΕΝΑΡΙΟ: Brittany Worthington
ΕΡΜΗΝΕΥΤΕΣ: Alan Nguyen, Shonagh Smith

Παγιδευμένο ανάμεσα στην τοξική αρρενωπότητα, ένα λαμέ φόρεμα και έναν εφηβικό έρωτα, ένα αγοροκόριτσο από το επαρχιακό Τέξας, κάνει σεξ για πρώτη φορά στο φορτηγάκι του πατέρα του.
trailer: https://bit.ly/2SnrbWy

10. Η ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ ΚΙ ΕΜΑΣ (Μυθοπλασία, 9', 2019, Βραβείο Σκηνοθεσίας, Τιμητική Διάκριση καλύτερης ανδρικής ερμηνείας στον Νικολάκη Ζεγκίνογλου, Εύφημο μνεία στον Ιώκο –Ιωάννη Κοτίδη)
ΣΕΝΑΡΙΟ & ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Βασίλης Κεκάτος
ΕΡΜΗΝΕΥΤΕΣ: Νικολάκης Ζεγκίνογλου, Ιώκο Ιωάννης Κοτίδης

Νύχτα, παλιά Εθνική Οδός. Σ’ ένα ξεχασμένο βενζινάδικο δυο άγνωστοι συναντιούνται για πρώτη φορά. Ο ένας έχει σταματήσει για να βάλει βενζίνη στη μηχανή του. Ο άλλος έχει ξεμείνει εκεί. Για να γυρίσει στην Αθήνα του λείπουν 22.50€. Όσο ακριβώς κοστίζει η απόσταση που τους χωρίζει από τον ουρανό.
trailer: https://bit.ly/37YOWeg

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ