Το Αρκαλοχώρι αποθέωσε τον "Καζαντζάκη"

Η ταινία προβλήθηκε παρουσία του σκηνοθέτη Γιάννη Σμαραγδή

Πολύς κόσμος βρέθηκε το βράδυ της Τετάρτης στο ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ του Αρκαλοχωριου για να δει και να απολαύσει την προβολή της ταινίας "Καζαντζάκης" του Γιάννη Σμαραγδή η οποία προβλήθηκε-με την ευθύνη και οργάνωση του πολιτιστικού συλλόγου Αρκαλοχωρίου- παρουσία του διάσημου κρητικού σκηνοθέτη.

Ο Κρητικός σκηνοθέτης μας εχει συνηθίσει σε ταινίες, που βιογραφούν σπουδαία πρόσωπα και αυτή η ταινία αφορά τον σπουδαιότερο συγγραφέα και διανοητή της χώρας μας, αλλά και της παγκόσμιας λογοτεχνικής σκηνής: τον ΝΙΚΟ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ.

"Από την παιδική του ζωή του Καζαντζάκη στην Κρήτη ως τον θανατό του στην Γερμανία, ο Γιάννης Σμαραγδής κινηματογραφεί την πορεία του μεγάλου διανοητή παραδίδοντας μας ένα μνημειώδες έργο, που αποπνέει αγάπη για τον τόπο και το πρόσωπο του Καζαντζάκη. Ανακαλύπτει την είσοδο του Λαβύρινθου στην καρδιά του, ρίχνοντας φως στην ιστορία αγάπης, που στήριζε το «σαρανταπληγιασμένο σώμα του» στον δύσβατο ανήφορο της ζωής του. Γι’αυτό και η ταινία έτυχε παγκόσμιας αναγνώρισης και είναι χαρά και μεγάλη τιμή μας, που τον φιλοξενησαμε ακόμα μια φορά τον δημιουργό της εδω στο Αρκαλοχωρι!" αναφέρουν από τον πολιτιστικό σύλλογο.

"Τον ευχαριστούμε που ηταν κοντά μας απόψε, αλλά πιο πολύ τον ευχαριστούμε που μας έκανε να αγγίξουμε λίγο από την μεγάλη μορφή του Νίκου Καζαντζακη!" τονίζουν.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ