Φωτιά Ζάκυνθος: Νύχτα εφιάλτης για πυροσβέστες και κατοίκους

Αισιοδοξία για τη μεγάλη φωτιά στη Ζάκυνθο

Υπό έλεγχο έθεσαν οι ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το πρωί της Κυριακής στη Ζάκυνθο. Όλη τη νύχτα επιχειρούσαν 171 πυροσβέστες με 52 οχήματα, εννέα ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ συνδρομή παρείχαν και 13 υδροφόρες και πέντε μηχανήματα έργου της Περιφέρειας και του ΟΤΑ.

Με το πρώτο φως της ημέρας θα ξεκινήσουν και οι ρίψεις από αέρος. Κατά τη διάρκεια της νύχτας, οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής επικεντρώθηκαν σε δύο μέτωπα στον Αγαλά και στο χωριό Κερί, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής. Σύμφωνα με τον Β.Βαρθοκαγιάννης σημείωσε ότι επιχειρούν στο μέτωπο δύο αεροσκάφη, τρία ελικόπτερα και ένα συντονιστικό αεροσκάφος.

Ο αντιπεριφερειάρχης Ιονίων νήσων Γ.Στασινόπουλος δήλωσε στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» ότι «η κατάσταση είναι πολύ καλύτερη», καθώς οι άνεμοι έχουν εξασθενήσει, ενώ τη νύχτα οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής κατάφεραν να διασώσουν δύο σπίτια που κινδύνευσαν από τις φλόγες, στο χωριό Αγαλάς. Το χωριό ήταν την Κυριακή σε ετοιμότητα για εκκένωση, κάτι που τελικά δεν χρειάστηκε. Νωρίς το απόγευμα είχαν εκκενωθεί ένα ξενοδοχείο και ολόκληρο το χωριό Κερί, καθώς οι φλόγες έφτασαν μέχρι τις αυλές των σπιτιών.

Σύμφωνα με τον πρώτο απολογισμό και τις δηλώσεις που έκανε ο δήμαρχος Ζακύνθου στον ΑΝΤ1, δύο σπίτια παραδόθηκαν στις φλόγες. «Σε λίγες ώρες θα έχουμε καινούριο Συντονιστικό για να εκτιμήσουμε εκ νέου την κατάσταση», είπε ο αντιπεφερειάρχης Ιονίων Νήσων στον ΑΝΤ1, αναφερόμενος και στην παρουσία του ΓΓ Πολιτικής Προστασίας, Γιώργου Χαρδαλιά, στο νησί. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής, η φωτιά που ξέσπασε το Σάββατο στο Λουτράκι παρουσιάζει εικόνα ύφεσης, ωστόσο «δεν μπορούμε να μιλήσουμε για έλεγχο».

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ