Μάχη με τις φλόγες σε Ηλεία, Κορινθία και Λουτράκι

Θρίλερ με ένα νεκρό που βρέθηκε στη Φιγαλεία

Μάχη με τις φλόγες δίνει σε τρία μεγάλα μέτωπα η Πυροσβεστική με εκείνο στη Φιγαλεία Ηλείας να αναδεικνύεται στο σοβαρότερο αυτή την ώρα.

Μάλιστα, κοντά στην εστία της πυρκαγιάς βρέθηκε νεκρός ένας άνδρας και ένα θρίλερ είναι σε εξέλιξη για την αιτία του θανάτου και αν σχετίζεται με κάποιο τρόπο με την πυρκαγιά. Σύμφωνα με τις πληροφορίες των τοπικών μέσων ενημέρωσης της Ηλείας, ο άνδρας, ηλικίας περίπου 55 ετών, διατηρούσε άλογα κοντά στην περιοχή που ξέσπασε η φωτιά και εικάζεται ότι χτυπήθηκε από κάποιο από αυτά, ενδεχομένως όταν τα ζώα προσπάθησαν να φύγουν τρομαγμένα από τις φλόγες. 

Η φωτιά έχει ξεσπάσει σε δασική έκταση στην περιοχή της Φιγαλείας Ζαχάρως, κοντά στα όρια με τον νομό Μεσσηνίας.

Επί τόπου επιχειρούν δυνάμεις της Πυροσβεστικής με 29 πυροσβέστες, 11 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος και ένα αεροσκάφος.

Δεν υπάρχει απειλή για τον οικισμό, σύμφωνα με την Πυροσβεστική.

Φωτιά στις Κεχριές Κορινθίας: Σε 12 χλμ. το μέτωπο, κινείται προς Χιλιομόδι - Καταστροφές σε σπίτια


Αναζωπυρώσεις στα καμμένα και επέκταση του μετώπου της φωτιάς προς άλλες δύο περιοχές είναι η εικόνα της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στις Κεχριές Κορινθίας.

«Έχουμε αναζωπυρώσεις εκεί που ξεκίνησε στις Κεχριές, στο Γαλατά και τα Αθίκια και επέκταση της φωτιάς προς τον Άγιο Ιωάννη και το Χιλιομόδι» είπε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο δήμαρχος Κορίνθου Βασίλης Νανόπουλος.

Σύμφωνα με τον ίδιο «οι ζημιές είναι σε καλλιέργειες και ελαιόδεντρα σε μεγάλη έκταση» ενώ ερωτηθείς για φθορές σε σπίτια υποστήριξε ότι έχουν υποστεί ζημιές 4-5 σπίτια μολονότι ο πρόεδρος της κοινότητας Αθίκια Τάσος Μαρίνος ανεβάζει τον αριθμό των σπιτιών που έχουν καεί σε περίπου 10.

«Σε πολλές περιπτώσεις απείληθηκαν ζωές καθώς υπήρξαν πολίτες που δεν ήθελαν να φύγουν από τα σπίτια τους» πρόσθεσε ο δήμαρχος Κορίνθου.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ