Σαμαράς προς Τσίπρα από Τρίπολη: Η πατρίδα δεν είναι κότερο, χαβιάρι και Βελουχιώτη Άρη

Στόχος της ανοικτής εκδήλωσης, το κάλεσμα για συστράτευση ενώπιον των εκλογών της Κυριακής

Ομιλία εν όψει ευρωεκλογών και αυτοδιοικητικών εκλογών πραγματοποίησε ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς στην πλατεία Πετρινού στην Τρίπολη την Πέμπτη 23 Μαΐου, μπροστά από το Μαλλιαροπούλειο Θέατρο.

Στόχος της ανοικτής εκδήλωσης, το κάλεσμα για συστράτευση ενώπιον των εκλογών της Κυριακής, αφού χαρακτηριστικά ο πρώην πρωθυπουργός ανέφερε στην ομιλία του ότι συντριπτική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογικές αναμετρήσεις θα φέρει πιο κοντά τις βουλευτικές εκλογές, αλλά και η στήριξη στο πρόσωπο του υποψήφιου περιφερειάρχη με τη Νέα Δημοκρατία δημάρχου Καλαμάτας και επίσης Μεσσήνιου, Παναγιώτη Νίκα.

Χαρακτηριστικό ήταν το γεγονός, πάντως, πως τα καθίσματα μπροστά στην εξέδρα ως επί το πλείστον ήταν κατειλημμένα από Μεσσήνιους, αφού πέντε με επτά λεωφορεία μισθώθηκαν για να φέρουν κόσμο στην Τρίπολη για την ομιλία του κ. Σαμαρά από τη Μεσσηνία.

Με καθυστέρηση περίπου σαράντα λεπτών, ο πρώην πρωθυπουργός ανέβηκε στο βήμα, συνοδευόμενος από τον βουλευτή Αρκαδίας της Νέας Δημοκρατίας Κώστα Βλάση καταχειροκροτούμενος.

Ο πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής Αρκαδίας Τίμος Κατσίπος ευχαρίστησε τον Αντώνη Σαμαρά επειδή, όπως είπε, παρέλαβε μια διαλυμένη χώρα και την παρέδωσε χώρα, ενώ ευχήθηκε και χρόνια πολλά, καθώς ο πρώην πρωθυπουργός είχε γενέθλια.

Στη συνέχεια, ο Κώστας Βλάσης, εξέφρασε τη συγκίνησή του και ανέφερε για πρώτη φορά στην εκδήλωση το όνομα του κ. Νίκα: «Είναι ιδιαίτερα τιμητικό για έναν νέο πολιτικό σαν κι εμένα να προλογίζω δυο μεγάλους και σημαντικούς άνδρες. Πρώτον, τον Παναγιώτη Νίκα, που θα είναι ο αυριανός περιφερειάρχης Πελοποννήσου. Και τον πρώην πρωθυπουργό, που δεν είναι ένας πρώην πρωθυπουργός που απλώς πέρασε από τη χώρα μας, αλλά εκείνος που θυσιάζοντας τα πάντα κράτησε τη χώρα στην Ευρώπη. Σήμερα, ύστερα από πέντε χρόνια Αριστεράς, ο κόσμος μπορεί να συγκρίνει πώς ήταν η χώρα μας τότε και τώρα».

«Η ρίζα του Αντώνη του Σαμαρά είναι στην Αρκαδία, είναι στη Στεμνίτσα, είναι Αρκάς», τόνισε, θυμίζοντας την αρκαδική καταγωγή του πολιτικού.

Πηγή: arcadiaportal.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ