Στο επίκεντρο της κακοκαιρίας Ιόνιο και Ήπειρος - 4.000 κεραυνοί έως τις 16:00

​Βροχές και στην Αττική την Παρασκευή

Η κακοκαιρία που είχε προαναγγελθεί σαρώνει ήδη το βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο, με βροχές και καταιγίδες. Μάλιστα, έως τις 16:00 το απόγευμα έπεσαν στην περιοχή 4.000 κεραυνοί.

Στη δορυφορική εικόνα που ακολουθεί απεικονίζεται το μέτωπο και με κίτρινους σταυρούς οι περιοχές όπου σύμφωνα με το σύστημα ανίχνευσης κεραυνών «ΖΕΥΣ» εκδηλώνονται καταιγίδες στις 16:00 ώρα Ελλάδας.

Ισχυρό μπουρίνι χτύπησε την Θεσπρωτία αφήνοντας αρκετά προβλήματα. Οι δρόμοι στην Ηγουμενίτσα πλημμύρισαν ενώ χωρίς ρεύμα έμειναν τα Σύβοτα καθώς έπεσε κολώνα της ΔΕΗ.

Επίσης στο δρόμο Πλαταριάς Συβότων έπεσαν κλαδιά από δέντρα όπως και στον δρόμο προς το Δρέπανο.Ήδη έχουν κινηθεί συνεργεία για την απομάκρυνσή τους οι οδηγοί ωστόσο θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Το μεσημέρι έκλεισε η παλιά Εθνική Οδός Ιωαννίνων Άρτας από πτώσεις δέντρων στο Τέροβο.

Τα δέντρα απομακρύνθηκαν από συνεργεία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ενώ έχει κινηθεί και μηχάνημα της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας για τον καθαρισμό του δρόμου από φερτά υλικά.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα έως το βράδυ θα επεκταθούν στο σύνολο της Δυτικής Ελλάδας, ενώ τις νυκτερινές ώρες θα κινηθούν ανατολικότερα.

Βροχές και στην Αττική την Παρασκευή

Κατά τη διάρκεια τη νύχτας προς Παρασκευή βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν σε πολλές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας, στις Σποράδες και στα νησιά του Βορείου Αιγαίου. Τα φαινόμενα θα είναι τοπικά έντονα και σε ορισμένες περιπτώσεις θα συνοδευτούν από χαλαζοπτώσεις και πολύ ενισχυμένους ριπαίους ανέμους.

Στην Αττική αναμένονται βροχές κατά περιόδους και σποραδικές καταιγίδες, φαινόμενα που δεν αποκλείεται να είναι πρόσκαιρα έντονα. Μετά το μεσημέρι ο καιρός σταδιακά θα βελτιωθεί και θα επικρατήσει ηλιοφάνεια. Παράλληλα, αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ, στρεφόμενοι σταδιακά σε νοτιοδυτικούς και από τις απογευματινές ώρες σε δυτικούς με εντάσεις 3 έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην πόλη της Αθήνας από 18 έως 24 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται βροχές και καταιγίδες, με παροδικά έντονα φαινόμενα, αλλά μετά το μεσημέρι ο καιρός θα βελτιωθεί και θα επικρατήσει ηλιοφάνεια. Σχετικά αυξημένες οι συγκεντρώσεις σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 16 έως 20 βαθμούς


Πηγή: meteo.gr, epiruspost.gr, ΑΠΕ - ΜΠΕ

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ