Η αστυνόμευση στο Καστέλλι και η ανακοίνωση του ΚΚΕ... που προκαλεί απορίες !

Καλές οι καταγγελίες, αλλά...προτάσεις υπάρχουν;


Γράφαμε τις προάλλες για την ανακοίνωση του ΚΚΕ που καυτηρίαζε την αστυνομική συμπεριφορά και αυθαιρεσία στην περιοχή του Καστελλίου, ως προς την αντιμετώπιση των ομάδων που λυμαίνονται την περιοχή.
Και πράγματι αν υπάρχουν περιπτώσεις που κάποιοι αθώοι πλήρωσαν την αστυνομική υπερβολή και την όποια κατάχρηση, ασφαλώς και είναι κατακριτέο! Και πρώτοι εμείς είμαστε που σπεύδουμε να τις καταδικάσουμε! Άλλο αυτό όμως κι άλλο να δίνεις με τον τρόπο σου άλλοθι σε ομάδες και εγκληματικές συμπεριφορές που αποτελούν στίγμα και ντροπή για μια περιοχή.
Αυτό που φαίνεται πως δεν κατανοούν στο ΚΚΕ είναι πως η κατάσταση δεν πήγαινε άλλο στην περιοχή γα να εμφανιστούν οι ειδικές, καταδρομικού τύπου, αστυνομικές δυνάμεις. Πως η ίδια η κοινωνία ουσιαστικά επέβαλε την παρουσία της αστυνομίας με αυτόν τον δυναμικό τρόπο και πως εκείνη παρακολουθεί ανακουφισμένη να έχει υπάρξει ηρεμία και καταλαγή στην ταραγμένη ζώνη του Καστελλίου. Και όλοι ξέρουν καλά πως όπου δεν πίπτει λόγος... δεν κάνει κακό και λίγη ράβδος, ειδικά "όταν κάποιοι έχουν δείξει με τη συμπεριφορά τους πως μόνον έτσι καταλαβαίνουν"! όπως έλεγε πρόσφατα ένας Καστελλιανός.

Καλές ,λοιπόν, οι καταγγελίες και τα πομπώδη κατηγορώ, αλλά επί του προβλήματος έχουν κάτι ουσιαστικό να προτείνουν; Και βέβαια δεν θελουμε να πιστέψουμε πως το ΚΚΕ προχώρησε σε αυτήν την ανακοίνωση επειδή κάποιο μέλος του έχει συγγενική σχέση με κάποιον που δέχτηκε την αστυνομική δράση στο... πετσί του!
Αυτά κι ελπίζουμε να μην μας κατηγορήσουν για ιδιότυπο αντικομμουνισμό οι σύντροφοι !

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ