"Πυρετός" διεργασιών για τα hot spots - Πρόσκληση και στον Αρναουτάκη

Δεν αποκλείονται ανακοινώσεις αργά το απόγευμα, μετά τη νέα σύσκεψη που συγκαλεί η κυβέρνηση

Στην τελική ευθεία, όπως όλα δείχνουν, έχουν μπει οι διεργασίες και οι συζητήσεις στην κυβέρνηση για το θέμα της δημιουργίας νέων ελεγχόμενων δομών για τους μετανάστες στη χώρα.
Η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης, στο Υπουργείο Εσωτερικών, για το σχεδιασμό της κυβέρνησης στο προσφυγικό- μεταναστευτικό έχει και συνέχεια.

Η πρόσκληση που έφτασε περίπου στις 11.00 το πρωί από τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ, αρμόδιο για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Άκη Σκέρτσο προς στον Περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη, αφορά σε σύσκεψη, στις 6.00 το απόγευμα, με τη συμμετοχή βουλευτών.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η κυβέρνηση ζυγίζει μεν αντιδράσεις, ωστόσο δεν αποκλείεται το απόγευμα να υπάρξουν και ανακοινώσεις.
Στην ίδια σύσκεψη έχουν προσκληθεί ο Δήμαρχος Ρεθύμνης, Γιώργος Μαρινάκης, αλλά και ο αντιδήμαρχος Φαιστού, Γιάννης Φασομυτάκης, εκπροσωπώντας τον Δήμαρχο Γρηγόρη Νικολιδάκη.

Μέσα στο κλίμα που έχει δημιουργηθεί νέες φήμες που κυκλοφόρησαν τις τελευταίες ημέρες ήθελαν το Αρκαλοχώρι, την Επισκοπή και το Φόδελε, να εξετάζονται για τη δημιουργία hot spot, παρά το γεγονός ότι κατ’ επανάληψη η ΠΕΔ Κρήτης έχει εκφράσει ομόφωνα την απερίφραστη αντίθεσή της στις κλειστού τύπου δομές φιλοξενίας προσφύγων.

Οι δήμαρχοι και των τριών αυτών περιοχών, Μανώλης Φραγκάκης (Μινώα Πεδιάδας), Γιάννης Σέγκος (Χερσονήσου) και Μενέλαος Μποκέας (Μαλεβιζίου) δηλώνουν άγνοια κι ούτε που θέλουν να ακούνε για ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Από την αρχή ξέκοψαν μία κουβέντα που άνοιξε στην... πλάτη τους, δίχως εκείνοι να έχουν κάποια επίσημη ενημέρωση!

“Δεν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο” αρκέστηκε να μας πει ο κ. Σέγκος, ο οποίος – εκτός από την Επισκοπή- το ίδιο ακριβώς είχε ξεκαθαρίσει ευθύς εξαρχής και για το Πεδίο Βολής Γουβών.

“Δεν το συζητάω καν. Δεν έχω καμία ενημέρωση” τόνισε από την πλευρά του ο κ. Φραγκάκης, αναφερόμενος στο Αρκαλοχώρι.

“Η φημολογία δημιουργίας κλειστής δομής τύπου hot spot στο Φόδελε, μας βρίσκει κάθετα αντίθετους. Δεν έχουμε καμία σχετική ενημέρωση ή πληροφόρηση, που να επιβεβαιώνει μια τέτοια πιθανότητα” επισήμανε ο κ. Μποκέας.

“Σε κάθε περίπτωση”, πρόσθεσε, “για εμάς είναι ξεκάθαρο ότι το προσφυγικό είναι ζήτημα που πρέπει να προσεγγιστεί με σοβαρότητα και ευαισθησία, αλλά με την επιτυχημένη μορφή του προγράμματος που υλοποιείται ως σήμερα στο νησί και όχι με τη μορφή κλειστών κέντρων. Το θέμα αυτό μας έχει ήδη απασχολήσει στην ΠΕΔ Κρήτης και η θέση μας είναι διατυπωμένη με σαφήνεια.

Η Αναπτυξιακή Ηρακλείου, υλοποιεί το πρόγραμμα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ στο νησί με απόλυτη επιτυχία, χωρίς καμία επίπτωση στις τοπικές κοινωνίες και κυρίως με ανθρωπιστική προσέγγιση του ζητήματος. Στην ίδια κατεύθυνση κινείται και ο σχεδιασμός φιλοξενίας ασυνόδευτων, που μας βρίσκει σύμφωνους”.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ