Στο δρόμο της "εκπλήρωσης" του σεναρίου των δύο ΦΟΔΣΑ στην Κρήτη

Συζητήσεις και διεργασίες με δημάρχους, το επόμενο διάστημα

Με "θετικό μάτι" βλέπουν την απόφαση για την δημιουργία δύο Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων στην Κρήτη, ο πρόεδρος του ΕΣΔΑΚ και δήμαρχος Αρχανών – Αστερουσίων κ. Μανόλης Κοκοσάλης και ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Ενέργειας κ. Νίκος Καλογερής.

“Το επόμενο διάστημα θα συζητήσουμε με τους συναδέλφους δημάρχους για να δούμε πώς θα πορευτούμε, πώς θα γίνει η συγχώνευση των φορέων. Εγώ προσωπικά και το δημοτικό συμβούλιο που εκπροσωπώ, συμφωνήσαμε με αυτή τη διαδικασία , για να πάμε στον ΕΣΔΑΚ που είναι ουσιαστικά και ο μεγαλύτερος φορέας διαχείρισης απορριμμάτων στην Κρήτη”, ανέφερε ο κ. Κοκοσάλης, τονίζοντας ότι “υπάρχουν κάποιες διαφωνίες” και κάποια προβλήματα τα οποία “θα δούμε πώς με την συζήτηση και τον διάλογο και με την καλή πρόθεση που υπάρχει από όλους τους φορείς, θα καταφέρουμε να τα ξεπεράσουμε”.

Με τη σειρά του, ο κ. Καλογερής σχολίασε ότι “είναι μία ισορροπημένη απόφαση. Κι εγώ είμαι της άποψης ότι ο ένας ΦΟΔΣΑ θα ήταν πολύ... υδροκέφαλος και δυσκίνητος. Ενώ τώρα δύο ΦΟΔΣΑ, που βρίσκονται σε διαφορετική φάση ανάπτυξης, θα μπορέσουν καλύτερα να δουλέψουν ανεξάρτητα και μελλοντικά – γιατί όχι - να δουν την προοπτική μίας συνεργασίας σε άλλη βάση και επί ίσοις όροις”.

Ευχάριστες εξελίξεις με μεγάλα έργα “που έχει ανάγκη η Κρήτη”

Ο πρόεδρος του ΕΣΔΑΚ κ. Μανόλης Κοκοσάλης συμπλήρωσε τέλος πως “είμαστε στην ευχάριστη θέση να υπογράψουμε συμβάσεις μεγάλων έργων που έχει ανάγκη η Κρήτη, με στόχο τη διαχείριση των απορριμμάτων”.

Στην περιοχή των Αρχανών – Αστερουσίων, όπως υπογράμμισε θα υπάρχουν απτές εξελίξεις για την μονάδα αερόβιας κομποστοποίησης διαχείρισης οργανικού κλάσματος απορριμμάτων. Παράλληλα, το επόμενο διάστημα υπογράφεται η σύμβαση του κυττάρου ΧΥΤΥ για την Σητεία και την ερχόμενη Τετάρτη το μεγάλο έργο του Αμαρίου περνά το δεύτερο πρακτικό αξιολόγησης και σε λίγο διάστημα “θα μπουν υπογραφές για αυτό το μεγάλο έργο που έχει ανάγκη το Ρέθυμνο”.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ