Τα συνθήματα του Αλέξη, ο Ανδρέας και οι συγκεντρώσεις στην πλατεία και το Αρκαλοχώρι

Εδώ δημοκρατική παράταξη, εκεί δημοκρατική παράταξη, τελικά που ήταν και πού είναι η δημοκρατική παράταξη; Να’ ταν στο Αρκαλοχώρι ή στην πλατεία Ελευθερίας, χθες βράδυ;

Ο Αλέξης Τσίπρας πάντως το “ξέκοψε” απευθυνόμενος προς τους άσπονδους... συντρόφους του ΚΙΝΑΛ: "Εμείς ο ΣΥΡΙΖΑ και η προοδευτική συμμαχία είμαστε κορμός και συνεχιστής της δημοκρατικής παράταξης”. Η Φώφη από το Αρκαλοχώρι είχε (και έχει) σίγουρα αντίθετη άποψη!

Τίνος είναι τούτο το κορμί σύντροφε; “Τίνος είναι η κούπα;”, που αναρωτιέται τραγουδιστά ο Αντώνης Μαρτσάκης...

Καπνογόνα, παπανδρεϊκή ρητορική, παπανδρεϊκά συνθήματα!

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και το θερμό κοινό (άναψε και καπνογόνα ταιριαστών αποχρώσεων– πράσινα και κόκκινα!) που βρέθηκε χθες βράδυ στην πλατεία Ελευθερίας ήταν απόλυτα εναρμονισμένο με την... παπανδρεϊκή συνθηματολογία!

Από πού να πρωτοξεκινήσουμε... Από την εισαγωγή του Αλέξη Τσίπρα, που χαιρέτησε τον “δημοκρατικό λαό του Ηρακλείου”; Από τα “περήφανα γηρατειά” που επικαλέστηκε;

Από την παρατήρηση ότι "Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες! Στον μη προνομιούχο λαό!"; Κι άλλα πολλά....

Και ο ίδιος ο πρωθυπουργός για άλλη μία φορά “είδε” στη χθεσινή του συγκέντρωση αντίστοιχες εικόνες μ’ εκείνες της δεκαετίας του ‘80.

Τις ομιλίες του Ανδρέα Παπανδρέου εννοούσε, προφανώς. Δύσκολο να τις έχει δει από κοντά, στο Ηράκλειο, σίγουρα θα έχει ρίξει μερικές κλεφτές... ή και ολοφάνερες ματιές σε αυτές που υπάρχουν στο διαδίκτυο!

Πάμε στα συνθήματα που ακούστηκαν από το πλήθος:

-“Αλέξη η Κρήτη σε θέλει κυβερνήτη” (και στον Γιώργο Παπανδρέου είχαν αφιερωθεί ανάλογοι στίχοι το 2009 για να μην ξεχνιόμαστε!)

-“Ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει δεξιά”... (διαχρονικότατο!)

- “Είσαι θα είσαι ο πρωθυπουργός” - Γενικό σύνθημα, έχει αφιερωθεί σε πολλούς και μη εξαιρετέους που πέρασαν από το Μαξίμου!

“Ο,τι και να γίνει η Κρήτη θα είναι πάντα μπροστά...”

Είπε και κάτι άλλο νωρίτερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, εν μέσω συνθημάτων και γιουχαΐσμάτων κατά της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη. Μας έκανε εντύπωση και το παρουσιάζουμε ξεχωριστά: “Ο,τι και να γίνει η Κρήτη θα είναι πάντα μπροστά και θα στέλνει το μήνυμα των αγώνων!”. Τουτέστιν, κερδίσει ή χάσει ο ΣΥΡΙΖΑ την Κυριακή, το “κάστρο” δεν πέφτει (στο σύνολό του τουλάχιστον), όπως προβλέπει ο πρωθυπουργός. Και να χαθεί δηλαδή η υπόλοιπη Ελλάδα, η Κρήτη “θα αποτελέσει την απαρχή των νέων αγώνων”, όπως οραματίζεται ο κ. Τσίπρας.

Πίστη στην ανατροπή: “Η αλαζονεία”, τα “υπουργικά κουστούμια” και “η τελευταία λέξη”

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απευθύνθηκε και σε όσους “βιάστηκαν να ράψουν υπουργικά κουστούμια”, στους οποίους έστειλε και μία προειδοποιητική... υπενθύμιση: “να σκεφτούν ότι την τελευταία κουβέντα θα την πει ο λαός”.

Πιο πριν είχε τονίσει ότι "η ελπίδα και η προοπτική θα νικήσει την αλαζονεία και την έπαρση!".

Ο κ. Τσίπρας πιστεύει στην μεγάλη ανατροπή, “την μεγαλύτερη της σύγχρονης πολιτικής ιστορίας του τόπου, αρκεί “ο λαός σκεφτεί τον διπλανό του, τη ζωή του και την πατρίδα”. Γι’ αυτό, “κανείς μόνος στην κάλπη, παίρνουμε και τον διπλανό μας!”.

Ο Αλέξης Τσίπρας έκλεισε την ομιλία του, αισιόδοξα: “η Κρήτη δεν γυρίζει πίσω, σειρά έχει και η υπόλοιπη Ελλάδα να κάνει το ίδιο!” Άλλωστε, “η Κρήτη ήταν πάντοτε μπροστά, στους αγώνες!

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ