761 οι υποψήφιοι στο Ρέθυμνο που θα διεκδικήσουν την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ

Με υγειονομικά μέτρα οι εξετάσεις σε δώδεκα εξεταστικά κέντρα

Συνολικά 761 υποψήφιοι από τα σχολεία του Ρεθύμνου θα δώσουν φέτος τη δική τους “μάχη” διεκδικώντας την εισαγωγή τους στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας, σε μια χρονιά δύσκολη και ιδιαίτερη , λόγω της πανδημίας του κορωνοΐού.

Οι Πανελλαδικές εξετάσεις θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 15 Ιουνίου και θα διεξαχθούν με υγειονομικά πρωτόκολλα που έχουν οριστεί με σχετικές εγκυκλίους στα συνολικά δώδεκα εξεταστικά κέντρα στο Νομό Ρεθύμνου, ενώ και τα ειδικά μαθήματα μουσικής και Αγγλικών που θα πάρουν τη “σκυτάλη” ,θα διεξαχθούν και αυτά στο Ρέθυμνο.

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες από πλευράς της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου προκειμένου όλα να είναι έτοιμα για την διεξαγωγή των Πανελλαδικών. Όπως εξήγησε μιλώντας στην “Κ.Ε” ο Διευθυντής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ρεθύμνου Γιάννης Μαρκαντές από πλευράς υγειονομικών μέτρων όλα είναι έτοιμα και τα περισσότερα έχουν ήδη εφαρμοστεί στα σχολεία του Ρεθύμνου και στην διάρκεια των μαθημάτων από όταν άνοιξαν οι σχολικές μονάδες.

Αναμφίβολα, όπως εξήγησε η φετινή χρονιά θα είναι διαφορετική για τους μαθητές που βίωσαν πρωτόγνωρες καταστάσεις με την επιβολή των περιοριστικών μέτρων και την πανδημία και κλήθηκαν να ανταπεξέλθουν σε δύσκολες συνθήκες, ωστόσο εξέφρασε την αισιοδοξία πως οι εξετάσεις θα ολοκληρωθούν ομαλά και χωρίς προβλήματα. “Είναι διαφορετικές οι εξετάσεις φέτος αυτό είναι βέβαιο, και λόγω της δύσκολης χρονιάς αλλά και από πλευράς υγειονομικών μέτρων που θα κληθούν να ακολουθήσουν στη διάρκεια των εξετάσεων. Εμείς προχωράμε στη προετοιμασία με ταχείς ρυθμούς προκειμένου όλα να είναι έτοιμα για τις φετινές εξετάσεις” υπογράμμισε ο κος Μαρκαντές.

 

 ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Αναλυτικά, από τα Γενικά Λύκεια 610 είναι οι υποψήφιοι που θα συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις από τα σχολεία του Ρεθύμνου, 10 από τα Εσπερινά Λύκεια εκ των οποίων οι 32 θα εξεταστούν προφορικά. Επιπλέον, 141 μαθητές από τα ΕΠΑΛ θα συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις εκ των οποίων οι 17 θα εξεταστούν προφορικά.

 

ΔΩΔΕΚΑ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ

Δώδεκα συνολικά θα είναι τα εξεταστικά κέντρα στο Ρέθυμνο. Πρόκειται για τα 1ο,2ο,3ο,4ο ΓΕΛ Ρεθύμνου, το ΓΕΛ, Ατσιποπούλου το οποίο έχει προστεθεί τη φετινή χρονιά, το Πειραματικό ΓΕΛ Πανεπιστημίου Κρήτης, τα ΓΕΛ Ανωγείων, Επισκοπής, Σπηλίου, Φουρφουρά, Περάματος, και το 1ο ΕΠΑΛ.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι μαθητές του Εσπερινού ΓΕΛ θα εξεταστούν στο 2ο ΓΕΛ, του Λυκείου Πανόρμου θα εξεταστούν στο ΓΕΛ Περάματος, ενώ στο Πειραματικό Λύκειο θα εξεταστούν φέτος και οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Ρεθύμνου.

Όσοι πρόκειται να εξεταστούν προφορικά ώς εξεταστικό κέντρο έχει οριστεί το 3ο Γυμνάσιο Ρεθύμνου.

Παράλληλα ,τη φετινή χρονιά οι εξετάσεις στα ειδικά μαθήματα μουσικής θα πραγματοποιηθούν στις 13 Ιουλίου, στο Μουσικό Σχολείο Ρεθύμνου, όπου θα δώσουν εξετάσεις μαθητές από όλη την Κρήτη. Επιπλέον, στις 15 Ιουλίου οι υποψήφιοι που θα εξεταστούν στο ειδικό μάθημα των Αγγλικών, θα δώσουν εξετάσεις στο Ρέθυμνο.

Πηγή: goodnet.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ