"Έπεσαν" οι υπογραφές για τη βελτίωση της δημοτικής οδοποιίας στο Αμάρι

Υπογραφή σύμβασης εκτέλεσης έργου προϋπολογισμού 800.000,00 €

Την Τετάρτη 8 Ιουλίου 2020 ο Δήμαρχος Αμαρίου κ. Παντελής Μουρτζανός υπέγραψε σύμβαση έργου προϋπολογισμού 800.000,00 € με ανάδοχο την κατασκευάστρια εταιρεία Λατομική ΑΤΕ.

Η σύμβαση αφορά την εκτέλεση εργασιών αποκατάστασης και βελτίωσης βατότητας των δημοτικών οδών εντός των οικισμών Αγίας Φωτεινής, Αποστόλων, Νίθαυρης, Παντάνασσας, Πατσού και Φουρφουρά.

Το έργο χρηματοδοτείται από τον Κ.Α. 2019ΕΠ80200012 της ΣΑΕΠ802 της Περιφέρειας Κρήτης.

Συγκεκριμένα, οι κυριότερες εργασίες που περιλαμβάνονται στη μελέτη του έργου είναι ο καθαρισμός των υφιστάμενων τεχνικών απορροής όμβριων υδάτων, η απόξεση του ασφαλτικού οδοστρώματος όπου αυτό απαιτείται, η διευθέτηση των επιμήκων και εγκάρσιων επικλήσεων των οδών και η πλήρης ασφαλτόστρωση του οδοστρώματος.

Ο Δήμαρχος Αμαρίου σε δήλωση του τόνισε: «Συνεπείς στις δεσμεύσεις μας, συνεχίζουμε να υλοποιούμε το πρόγραμμα μας και στον τομέα βελτίωσης της δημοτικής οδοποιίας. Η αποκατάσταση του κατεστραμμένου δημοτικού οδικού δικτύου εντός των οικισμών Αγίας Φωτεινής, Αποστόλων, Νίθαυρης, Παντάνασσας, Πατσού και Φουρφουρά, ήταν στις προτεραιότητες μας. Σήμερα, είμαι στην ευχάριστη θέση να υπογράφω τη σύμβαση υλοποίησης του έργου με τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας που είναι και το τελευταίο στάδιο πριν την έναρξη των εργασιών, οι οποίες αναμένουμε να ξεκινήσουν σύντομα. Ευχαριστώ ιδιαίτερα τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη για τη χρηματοδότηση του έργου. Τέλος, θα ήθελα να ενημερώσω τους δημότες μας ότι θα ακολουθήσουν και άλλες παρεμβάσεις βελτίωσης στο δημοτικό οδικό δίκτυο και άλλων οικισμών του Δήμου μας, καθώς έχουμε εξασφαλίσει χρηματοδοτήσεις ύψους 3,2 εκατ. €, το 1,2 εκατ. € από την Περιφέρεια Κρήτης και τα 2 εκατ. € από το Υπουργείο Υποδομών»

 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ