Μείωση του μεταφορικού έργου σε ταξί και λεωφορεία

Κατακόρυφη πτώση κατά 90% παρατηρείται αυτό το διάστημα στις συγκοινωνίες με λεωφορεία ή στις μετακινήσεις με ταξί στα Χανιά, λόγω των απαγορεύσεων αλλά και του φόβου που επικρατεί για την πανδημία του κορωνοϊού.
Είναι χαρακτηριστικό ότι αυτή την στιγμή στις ρεμίζες της πόλης δουλεύει «το 1/5 των αυτοκινήτων του στόλου του κλάδου. Δηλαδή από τα 225 αυτοκίνητα, το 24ωρο δουλεύουν 40-45. Από αυτούς που δουλεύουν, οι πιο πολλές κούρσες είναι από και προς το ΙΚΑ, το Νοσοκομείο και προς γιατρούς για έκτακτη ανάγκη» όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Ταξί Ν. Χανίων, Ηλίας Καραπατάκης. Η πλειοψηφία των επιβατών που χρειάζεται να μετακινηθούν με ταξί επιλέγουν τις υπηρεσίες του Ράδιο Ταξί ενώ λιγοστοί είναι εκείνοι που κυκλοφορούν στην πόλη μέχρι τη ρεμίζα.

Εν τω μεταξύ, παρόμοια εικόνα επικρατεί και στις αστικές συγκοινωνίες της πόλης, καθώς σύμφωνα με τον υπεύθυνο του γραφείου Κίνησης του Αστικού ΚΤΕΛ Χανίων Κώστα Κατσουλάκη αν και λειτουργεί το 20-25% του στόλου, η επιβατική κίνηση έχει σημειώσει πτώση κατά 90%. Κάθε δύο ώρες δρομολόγια πραγματοποιούνται προς όλες τις περιοχές του δήμου Χανίων ενώ περισσότερη κίνηση παρατηρείται στη γραμμή προς Νοσοκομείο, Σούδα, Κουνουπιδιανά.

Πηγή: Χανιώτικα Νέα

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ