Μετά τον πανικό... ηρεμία για το κρούσμα κορωνοϊού στη Σητεία

Άμεσες ήταν οι ενέργειες του Δήμου, αφού έγιναν απολυμάνσεις τόσο στο νοσοκομείο, όσο και στην επιχείρηση της ασθενούς

Ο πανικός έφυγε και η ηρεμία επανήλθε σε έναν ικανοποιητικό βαθμό στη Σητεία, ένα 24ωρο μετά την ανακοίνωση του πρώτου επιβεβαιωμένου κρούσματος κορωνοϊού στην πόλη της ανατολικής Κρήτης.

Οι ενέργειες του Δήμου ήταν άμεσες, αφού έγιναν απολυμάνσεις στο νοσοκομείο, στο κατάστημα της 52χρονης ασθενούς και σε μία ακτίνα 400 μέτρων γύρω από αυτό (σε κοινόχρηστους εξωτερικούς χώρους, όπως παγκάκια κλπ).

Οι συγγενείς της 52χρονης έχουν μπει σε καραντίνα. Ούτως ή άλλως, τα νέα κι αυστηρότερα μέτρα τα οποία έλαβε η κυβέρνηση θα περιορίσουν κι άλλο την κίνηση στην πόλη.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Σητείας προχώρησε στην ενεργοποίηση της Επιτροπής Διαχείρισης «Κορωνοϊού»  που έχει συσταθεί βάσει πρωτοκόλλου στο Δήμο Σητείας, μετά και το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα Covid – 19 στην περιοχή.

Όπως έγινε γνωστό, την επιτροπή συντονίζει ο Δήμαρχος Σητείας Γιώργος Ζερβάκης και απαρτίζεται από τους αντιδημάρχους, τους προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων, των Ν.Π.Δ.Δ και Επιχειρήσεων του Δήμου, και εκπροσώπους του Ιατρικού Συλλόγου, του Αστυνομικού Τμήματος, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της ΕΔΕΑΚ, του Ερυθρού Σταυρού και της Ιεράς Μητρόπολης Ι κ’ Σ.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ