Όσα δεν πρόλαβε να μας πει ο Μανώλης

Το "μήνυμα" του αδικοχαμένου πιλότου, όπως το μεταφέρει ένας απόστρατος αεροπόρος

Με τον δικό του τρόπο επέλεξε να μιλήσει για τον αδικοχαμένο Μανώλη Γαρεφαλάκη ο απόστρατος αεροπόρος Στάθης Μάρκου. 
Στην προσωπική του σελίδα στο Facebook έγραψε: 

"Ειμαι ο Μανώλης Γαρεφαλάκης ο δικός σας Μανώλης και εσεις οι δικοί μου άνθρωποι!!!!
Τωρα που σταμάτησε να περιπλανιέται η ψυχή μου βρήκε το απάγκιο της θέλω να σας πω δυο λόγια....
Οταν γεννηθηκα οι μοίρες που με μοιραναν είπαν:
Εσυ θα γινεις αεροπορος.Θα εχεις ειδικές δεξιότητες αριστα προσοντα και οταν πετάς θα σε θαυμάζουν ακόμη και οι συνάδελφοι σου. ΓΙΑΤΙ ΕΣΥ ΘΑ ΠΕΤΑΣ ΑΛΛΙΩΣ!!!Γεννηθηκα ευλογημένος.
Ετσι και έγινε.Οταν έκανα επιδείξεις με το F-16 με θαύμαζαν και με καμάρωναν ολοι δάκρυζαν!!!!
Οταν η φωνή μου ακούγονταν πάνω και πέρα από το ουρλιαχτό του κινητήρα του πολεμικού και σας ελεγα:ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ δάκρυζα και εγω αλλα ο αεροπορος έχει την δυνατότητα να βλέπει και μέσα από τα δάκρυα ηταν οι ποιο ευτυχισμένες στιγμές της ζωής μου.
Το πολεμικό ηταν παιχνίδι στα χέρια μου έκανε οτι ακριβώς ηθελα με απόλυτη ακρίβεια.
Όμως το νήμα της ζωής μου κόπηκε απότομα ανέλπιστα πριν 6 μέρες.Η δεύτερη μεγάλη αγάπη μου μετα το αεροπλάνο η μηχανη με πρόδωσε.Ισως έκανα κάποιο λάθος ίσως πίστεψα οτι αφού ένα F-16 το έκανα οτι ηθελα ημουν άτρωτος.....
Μανα σου ζητω συγνωμη για τον αβαστακτο πονο που σου εδωσα εσένα τον πατερα μου την αδελφη μου και ιδιαίτερα τα παπουδια μου στους φίλους στους συγγενείς και σε ολους τους άλλους.....
Δεν το έκανα επίτηδες έτυχε...Αν με ρωτούσατε αν μου ειχε περάσει από το μυαλο οτι μπορεί να έφευγα σε αυτή την ηλικία θα σας ελεγα πως ΝΑΙ...Από το ΜΑΧΗΤΙΚΟ όμως οπως και τόσοι άλλοι όχι από μηχανη αυτο δεν ειχε περάσει καν από το μυαλο μου
Μανα δεν θέλω να στεναχωριέσαι εγω ειμαι ο Μανώλης σου ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΣΟΥ που λέει και στο τραγούδι του ο πατριώτης μας Ξυλούρης!!!
Να θυμασαι τα ευχάριστα και μόνον οταν ημουν μικρός σκανδαλιάρης και έτρεχα στην ταβέρνα και ενοχλουσα τους πελάτες με μαλωνες και αυτοί γέλαγαν.
Να θυμασαι την απέραντη χαρα μου οταν περασα στην σχολή Ικαρων και το όνειρο μου έγινε πραγματικότης την μέρα που ορκίστηκα αξιωματικος.!!!!!
Να θυμασαι οταν έκανα επιδείξεις και έκλαιγες από χαρα και έλεγες:Αυτός ειναι ο γυιος μου ο δικός μου γυιος ο γυιος της κυρα Μαρίας.
Οταν βλεπεις αεροπλάνο παντα να Φανταζεσαι οτι μέσα ειμαι εγω ο γυιος σου γιατι θα ειμαι θα προσέχω αόρατος τους συναδέλφους μου να μην κάνουν λάθη.
Θέλω παντα να εισαι χαρούμενη να κλαις μονο από χαρα.Ο Θεος Μανα αυτός που με προίκισε με τα ξεχωριστά προσοντα αυτός αποφάσισε να με πάρει πρόωρα κοντά του.Καποιος λόγος θα υπάρχει για κάποιο λόγο γίνονται τα παντα στην γη.
Μανα μικρός ημουν 33 δεν τα ηξερα ολα ακόμη μάθαινα.Η εμπειρία και η Σοφία έρχεται με τα χρονια!!!!!
Αν με ρωτούσατε ηθελα να ζήσω ακόμη;;Θα σας απαντούσα ΝΑΙ.Ημουν στην ποιο παραγωγική ηλικία ηθελα να κυνηγώ ακόμη τους Τούρκους μέρα νυκτα να μεταφέρω την εμπειρία και τις γνωσεις μου στους νεοτερους συναδελφους να γίνονταν καλύτεροι από εμένα να κανω επιδείξεις να με θαυμάζετε να κανω οικογενεια παιδιά εγγόνια!!!!
Από την άλλη εφυγα στην καλύτερη φάση της ζωής μου δεν αρρώστησα δεν πηγα σε γιατρούς δεν φοβήθηκα δεν με πόνεσε η μέση μου.
Δύσκολη πολυ δύσκολη η επιλογή Γι αυτο αποφασίζει ο Θεος για εμάς.
Και εσυ γερο Μάρκου που έγινες ευαίσθητος και νιώθεις ενοχές γιατι μεγάλωσες ενώ εγω και κάποιοι άλλοι όχι σύνελθε:ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΟΡΕ ΓΕΡΟ!!!!Η λεβεντιά του αεροπόρου δεν χάνεται ποτε ουτε οταν σταματα η καρδιά του....Γιατι απλούστατα βρίσκεται στην
ΨΥΧΗ ΤΟΥ!!!!!!!!!
Πες στον εγγονό σου που με θαύμαζε αν σε ρωτήσει οτι ο θειος Μανώλης πήγε ένα μεγάλο ταξίδι και οταν μεγαλώσει του εξηγείς.
Δεν θέλω να με ξεχάσετε γιατι ουτε εγω θα σας ξεχάσω
Πεστου επίσης καθώς Και σε ολους τους Έλληνες οτι εμείς οι
αεροποροι είμαστε τα παιδιά της διπλανής πόρτας!!!!
Το παιδί της κυρα Μαρίας που έχει την ταβέρνα το μοναχοπαίδι του ταξιτζή από το Ρέθυμνο που σκοτώθηκε με το ελικόπτερο
μεταφέροντας ασθενείς ο γυιος του ΜΠΑΡΜΠΑ Χρήστου του μονοχειρα μυλωνά από τα Βαγια ο γυιος του εργάτη από το Σουφλι ο γυιος του αγρότη του ιδιωτικού και δημοσίου υπαλλήλου το ορφανό από την καμαρινα ο Γρηγόρης που δεν γνώρισε πατερα.
Αυτοί ειναι οι αεροποροι Γι αυτο και η πατρίδα μας δεν έχει να φοβάται τιποτα
ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΟΡΕ ΕΛΛΗΝΕΣ!!!!Σας το λέει ο ΜΑΝΩΛΗΣ"!

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ