Προτάσεις Περίφραξης Κήπου: Φυσικά Υλικά VS Συνθετικά Υλικά

Οι καλαμωτές αποτελούν το πιο κατάλληλο είδος για την περίφραξη χώρου. Τα πλεονεκτήματα που παρέχουν είναι πολλαπλά: εύκολη τοποθέτηση, χαμηλή τιμή, ανεκτικότητα σε συνθήκες παντός καιρού, κομψότητα, μόνωση, προστασία, οικολογία και ανακύκλωση.

Ο ρόλος που διαδραματίζει η περίφραξη σε έναν εξωτερικό χώρο είναι διττός. Πρώτα απ’ όλα, ο κύριος και βασικότερος λόγος είναι η παροχή ασφάλειας, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι μόνο αυτό. Αδιαμφισβήτητα, ένας φράχτης, εκτός από απαγορευτικός, οφείλει να χαρίζει στυλ και άποψη αποτελώντας και την πρώτη εικόνα που αντικρύζει κανείς πλησιάζοντας μια ιδιοκτησία.

Έτσι, λοιπόν, αν θέλετε να περιφράξετε το χώρο σας και δεν έχετε κατασταλάξει ακόμη στην απόφασή σας, οφείλετε να έχετε μια σφαιρική άποψη σχετικά με τα διαθέσιμα υλικά που χρησιμοποιούνται στις περιφράξεις, ώστε να κάνετε την καλύτερη δυνατή επιλογή.

Παρακάτω, σας παρουσιάζουμε μερικές από τις καλύτερες προτάσεις περίφραξης με φυσικά ή συνθετικά υλικά, που θα αφήσουν ικανοποιημένο ακόμα και τον πιο απαιτητικό!

Καλαμωτές

Οι καλαμωτέςαποτελούν το πιο κατάλληλο είδος για την περίφραξη χώρου. Τα πλεονεκτήματα που παρέχουν είναι πολλαπλά: εύκολη τοποθέτηση, χαμηλή τιμή, ανεκτικότητα σε συνθήκες παντός καιρού, κομψότητα, μόνωση, προστασία, οικολογία και ανακύκλωση.

Στην αγορά μπορείτε να βρείτε μια εξαιρετικά μεγάλη ποικιλία από καλαμωτές, ώστε να περιφράξετε τον εξωτερικό σας χώρο. Πάντως είτε διαλέξετε κάποια καλαμωτή αποτελούμενη από φυσικά υλικά (καλάμι, ξύλο, μπαμπού, ψάθα) είτε από συνθετικά υλικά (PVC), σε καμία από τις δύο περιπτώσεις δεν θα απογοητευτείτε!



Συνθετικές Φυλλωσιές

Κάλλιστα για την περίφραξη του χώρου σας θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε φυλλωσιές από συνθετικά υλικά. Οι συνθετικές φυλλωσιές διακοσμούν αριστουργηματικά και ομοιόμορφα το χώρο και διατίθενται σε διάφορους τύπους για κήπους, μπαλκόνια, βεράντες, εξωτερικούς επαγγελματικούς χώρους, σπίτια ή οπουδήποτε αλλού επιθυμείτε.

Δίνουν την εντύπωση ότι πρόκειται για φυσική φυλλωσιά, χωρίς να χρειάζονται βεβαίως πότισμα και συνεχή φροντίδα. Ένα άλλο θετικό τους είναι ότι προστατεύουν από… αδιάκριτα μάτια.

Ωστόσο, αν θέλετε η περίφραξη που θα επιλέξετε να είναι πιο ισχυρή, ασφαλής και οικολογική προς το περιβάλλον, μάλλον τα συνθετικά υλικά δεν θα ήταν τόσο κατάλληλα για εσάς, γι’ αυτό και καλύτερα να καταφύγετε στην αγορά κάποιου φράκτη από φυσική σύσταση.

Περίφραξη με καφασωτά εμποτισμένης ξυλείας

Αναμφίβολα μία από τις πιο όμορφες και διαχρονικές λύσεις περίφραξεις είναι ένας ξύλινος φράχτης από πάνελ ή καφασωτά εμποτισμένης ξυλείας. Θα βρείτε διάφορα μεγέθη δικτυώματος, από μεγάλα καρέ που θα λειτουργήσουν ως εξαιρετικό υπόστρωμα για να «δέσουν» πάνω τους τα φυτά σας, έως και πολύ πυκνά για πάω από 90% κάλυψη για την προστασία της ιδιωτικότητας σας.

Το ότι κατασκευάζονται από οικολογικά και υπό πίεση εμποτισμένη ξυλεία εγγυάται τη μεγάλη αντοχή τους στο χρόνο και σαςαπαλλάσσσει από την υποχρέωση τακτικής συντήρησης!

Περίφραξη με συρματόπλεγμα

Συχνή περίπτωση περίφραξης αποτελεί η κατασκευή φράκτη με συρματόπλεγμα. Απόλυτα χρήσιμη προτίμηση που λύνει τα χέρια όσων επιδιώκουν κυρίως να καλύψουν την ασφάλεια του χώρου με πιο ανθεκτικά συνθετικά υλικά και χαμηλό κόστος. Το συρματόπλεγμα, όμως, δεν ενδείκνυται για εσάς που στοχεύετε σε υψηλή αισθητική για έναν κομψό επαγγελματικό χώρο ή αν επιθυμείτε κάποιον φράκτη από φυσικά υλικά πιο προσιτό προς το περιβάλλον.

Ψηλός Συμπαγής Φράχτης

Μήπως το τελευταίο διάστημα έχει παρατηρηθεί άνοδος της εγκληματικότητας στην περιοχή σας ή και γενικότερα; Το καλύτερο και το πιο χρήσιμο που έχετε να κάνετε είναι να επενδύσετε σε έναν ψηλό συμπαγή φράκτη με απώτερο σκοπό την προστασία.

Παρόλο που το κόστος του θα είναι αυξημένο σε σύγκριση με έναν χαμηλό και πιο μικροσκοπικό φράκτη, δεν πρόκειται να μετανιώσετε για την αγορά, αφού, εκτός από προστασία, υπόσχεται άνεση και σκιά από τις ακτίνες του ηλίου και απαλλαγή από τα αδιάκριτα βλέμματα τριγύρω σας. Ό,τι υλικό κι αν προτιμήσετε, φυσικό ή συνθετικό, θα είστε ευγνώμονες για την κίνησή σας. Γι’ αυτό, εξετάστε καλά αυτό το ενδεχόμενο, γιατί θα σας διευκολύνει όσο δεν φαντάζεστε!

Περισσότερες λύσεις για σκίαση και περίφραξη μπορείτε να βρείτε στο εξειδικευμένο κατάστημα Ecoshadow.gr.

 

 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ