Στην Κίσσαμο παρουσιάστηκε το τουριστικό πλάνο της Περιφέρειας Κρήτης

Κεντρικός ομιλητής ήταν Κυριάκος Κώτσογλου

Την Τετάρτη  3 Ιουνίου, κατόπιν πρωτοβουλίας του Αντιδημάρχου Τουρισμού Αντώνη Σταθόπουλου, πραγματοποιήθηκε σημαντική συνάντηση στο Αμφιθέατρο του Δήμου Κισσάμου,  σχετικά με το τουριστικό πλάνο της Περιφέρειας Κρήτης για την  φετινή τουριστική σεζόν, για τις προβλέψεις τουριστικής προσέλευσης στο νησί μας τους επόμενους μήνες   και γενικά για το τι μέλει γενέσθαι με τα υγειονομικά πρωτόκολλα και τις απαραίτητες πιστοποιήσεις τους.

Στην συνάντηση  συμμετείχαν ως οικοδεσπότης ο Δήμαρχος Κισσάμου Γιώργος Μυλωνάκης, ως οργανωτής ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Αντώνης Σταθόπουλος, ως  συντονιστής η Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Άλκηστη Ξηρουχάκη, παρουσία  του Αντιδημάρχου Σπύρου Μαυροδημητράκη και του Αντιπροέδρου της Μονομετοχικής Α.Ε. του Δήμου Θοδωρής Τουλουπάκης. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Κρήτης σε θέματα Τουρισμού και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κυριάκος Κώτσογλου, με καλεσμένους αντιπροσώπους από την Ένωση Τουριστικών Μονάδων Κισσάμου και από το  Νέο Εμπορικού Συλλόγου Κισσάμου.

Λόγω των μέτρων για την αποφυγή συνωστισμού σε κλειστό χώρο, δεν θα μπορούσε να γίνει ανοιχτή πρόσκληση και για το λόγο αυτό ενημερώθηκαν η Ένωση Τουριστικών Μονάδων και ο Νέος  Εμπορικός  Σύλλογος Κισσάμου, προκειμένου να οργανώσουν την παρουσία των αντιπροσώπων τους και εν συνεχεία να ενημερώσουν τα μέλη τους για την θεματολογία  και τα συμπεράσματα της συνάντησης.

Η συζήτηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα και με πνεύμα συνεργασίας.

Ο κ. Σταθόπουλος, αναφέρθηκε στις πολύ καλές σχέσεις του Δήμου μας με την Περιφέρεια Κρήτης οι οποίες διαφαίνονται και στο τουριστικό τομέα και πιο συγκεκριμένα είπε ότι το τουριστικό μας πλάνο εναρμονίζεται με το γενικότερο της Περιφέρειας. Επίσης, έγινε και μια σύντομη αναφορά στο πλάνο της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου, το οποίο και ψηφίστηκε στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ευχαρίστησε τον κ. Κώτσογλου για την άψογη συνεργασία  μέχρι τώρα αλλά και για την δυνατότητα που μας δόθηκε μέσω της Περιφέρειας για την πανελλαδική  προβολή των αξιοθέατων, της παράδοσης και της γαστρονομίας της περιοχής μας μέσα από το σύντομο πέρασμα του τηλεοπτικού συνεργείου του Alpha.  

Ο κ. Κώτσογλου στην συνέχεια παρουσίασε το πρόγραμμα τουριστικής προβολής της Περιφέρειας, παρουσιάζοντας οπτικοακουστικό υλικό και μελέτες που αφορούν τον τουρισμό στην Κρήτη καθώς αλλά και στην περιοχή μας. Έγινε ανοιχτή συζήτηση επί των θεμάτων αυτών καθώς και το πώς μπορούμε να βελτιώσουμε την προώθηση του τουριστικού μας προϊόντος. Χρειάζεται μια συντονισμένη συνεργασία όλων μας, τόσο Περιφέρειας και Δήμου όσο και των ίδιων των πολιτών που εμπλέκονται στον τομέα του τουρισμού. Κίσσαμος δεν είναι μόνο ο Μπάλος.

Ακολούθησε μία ενημέρωση για τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα πρέπει να εφαρμόσουν  κυρίως οι ξενοδοχειακές μονάδες στα πλαίσια των φετινών μέτρων και αναφέρθηκε στην πολύ καλή συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κρήτης για την δωρεάν έκδοση των πιστοποιητικών.

Τέλος, ο κ. Κώτσογλου τόνισε ότι η Περιφέρεια θα είναι δίπλα σε όλους τους φορείς για να βοηθήσει στην πραγματοποίηση των φετινών διαδικασιών που δεν είναι καθόλου εύκολες αλλά πρέπει να γίνουν. Στις επόμενες μέρες θα ακολουθήσουν πιο λεπτομερείς ενημερώσεις επί αυτών των θεμάτων.

Η χρονιά θα είναι δύσκολη και ο στόχος μας είναι φτάσουμε το 30-40 % της περσινής.

                                        

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ