Στην Οδοντιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ ο υφυπουργός Παιδείας Βασίλης Διγαλάκης

Ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων διαπίστωσε ότι η επαναλειτουργία της Σχολής και η μετάβαση στις εκπαιδευτικές δραστηριότητες με φυσική παρουσία είναι απολύτως ομαλή και η διεξαγωγή των κλινικών ασκήσεων διεξάγεται επιτυχώς.

Την Οδοντιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) επισκέφθηκε ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Βασίλης Διγαλάκης, την Τετάρτη 15 Ιουλίου.

Ο κ. Διγαλάκης ξεναγήθηκε σε όλους τους χώρους και τα εργαστήρια και συνομίλησε με τον πρόεδρο της Σχολής, καθηγητή Φοίβο Μαδιανό, τον αναπληρωτή προέδρου, καθηγητή Βασίλειο Πανή, τους καθηγητές, το προσωπικό και τους προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές για τα θέματα που τους απασχολούν.

Ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων διαπίστωσε ότι η επαναλειτουργία της Σχολής και η μετάβαση στις εκπαιδευτικές δραστηριότητες με φυσική παρουσία είναι απολύτως ομαλή και η διεξαγωγή των κλινικών ασκήσεων διεξάγεται επιτυχώς.

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων είχε ασχοληθεί εγκαίρως με το θέμα της ασφάλειας κατά τη διεξαγωγή των ασκήσεων, καθώς η αυξημένη επικινδυνότητα, που προκαλείται από τη φύση της συγκεκριμένης εκπαίδευσης και των αερολυμάτων τα οποία παράγονται, απαιτούσε ειδική πρόνοια.

Για τον λόγο αυτόν, ο κ. Διγαλάκης είχε ζητήσει τη συνδρομή της Επιτροπής του ΕΟΔΥ, η οποία επισκέφθηκε την Οδοντιατρική Σχολή, προκειμένου να καθορίσει, σε συνεργασία με την ακαδημαϊκή κοινότητα, τα αναγκαία υγειονομικά πρωτόκολλα. Μεταξύ των μέτρων ασφαλείας που ελήφθησαν, και τα οποία τηρούνται στο ακέραιο, όπως είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει κατά την επίσκεψή του ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, είναι ο εφοδιασμός των φοιτητών με πλήρη εξοπλισμό (φόρμες, μάσκες κ.λπ.), η διεξαγωγή των κλινικών ασκήσεων με τις μισές θέσεις, ώστε να τηρούνται οι ενδεικνυόμενες αποστάσεις, ο καθαρισμός και ο εξαερισμός των χώρων και η τήρηση διαλειμμάτων μεταξύ των τμημάτων.

Η έκτακτη οικονομική επιχορήγηση που δόθηκε από το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και στις δύο Οδοντιατρικές Σχολές (Αθήνας - Θεσσαλονίκης) για την αντιμετώπιση των αυξημένων αναγκών υγειονομικού υλικού, αλλά και η θέσπιση έκτακτων και γρήγορων διαδικασιών για τις προμήθειες υλικού στη διάρκεια της κρίσης πανδημίας, συνέβαλαν στο να λειτουργήσει η Σχολή με τους καλύτερους δυνατούς όρους σε επίπεδο ασφάλειας. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η άμεση εγκατάσταση, από τη Διοίκηση του ΕΚΠΑ, νέων συστημάτων εξαερισμού και ανακυκλοφορίας του αέρα.

Ο κ. Διγαλάκης δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει την άριστη συνεργασία του Υπουργείου με τη Διοίκηση του ΕΚΠΑ και συνεχάρη την ακαδημαϊκή κοινότητα για το πολύτιμο εκπαιδευτικό και ερευνητικό έργο που επιτελεί, αλλά και για την πρωτοβάθμια φροντίδα οδοντιατρικής περίθαλψης που παρέχει σε πολίτες.

 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ