Στο Λασίθι ο Γ. Αλεξάκης για τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα

Είχε συνάντηση εργασίας στην Αντιπεριφέρεια

Ο   Αντιπεριφερειάρχης Ευρωπαϊκών και Διεθνών Θεμάτων Γιώργος Αλεξάκης επισκέφθηκε την ΠΕ Λασιθίου στον Άγ. Νικόλαο και είχε συνάντηση εργασίας με τον Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου Ιωάννη Γουλιδάκη, την Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών Θεμάτων Μαρία Χανιωτάκη-Μυλωνάκη και τη Ρούλα Παπαδοπούλου, Αν. Προϊστάμενη Τμήματος και συντονίστρια των ευρωπαϊκών προγραμμάτων “MD.net” και “BRANDTOUR”.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν οι δράσεις των δυο ευρωπαϊκών προγραμμάτων που υλοποιούνται στην ΠΕ Λασιθίου, εκ μέρους της Περιφέρειας Κρήτης.

Συγκεκριμένα το ευρωπαϊκό έργο “BRANDTOUR”, το οποίο βρίσκεται στη τελική φάση υλοποίησης του, στοχεύει στην στήριξη του τουρισμού μέσω της προώθησης, της καινοτομίας και της διαφοροποίησης της προσφοράς του τουριστικού προϊόντος.

Το έργο μέσω διαπεριφερειακών συνεργασιών έχει ως στόχο την παροχή καλύτερων μέσων πολιτικής για την ανάπτυξη νέων εξατομικευμένων τουριστικών προϊόντων που μπορούν να ευνοήσουν τις εισερχόμενες ροές προς την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Επίσης, συζητήθηκε και αναλύθηκε το πρόγραμμα “Mediterranean Diet.net” και η ευκαιρία μέσω αυτού να προβληθεί η Μεσογειακή και ιδιαίτερα η Κρητική Διατροφή με απώτερο στόχο μία βιώσιμη εμπειρία για τους τουρίστες.

Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα “MD.net” έχει ως στόχο την ανάδειξη της διατροφής στις χώρες της Μεσογείου ως αναπόσπαστο τμήμα της μεσογειακής ταυτότητας. Οι δράσεις του σχετίζονται µε ένα σύνολο δεξιοτήτων, γνώσεων, και παραδόσεων σχετικά µε τον πολιτισμό, το τοπίο, τον τρόπο ζωής και τους τρόπους εργασίας για την παραγωγή καινοτομικών τοπικών προϊόντων/υπηρεσιών όπως π.χ. προϊόντα με βάση το χαρούπι.

Η Περιφέρεια Κρήτης επιδιώκει την αποκέντρωση στη διαχείριση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες του νησιού ώστε να διαχέεται η εμπειρία και τα αποτελέσματα των έργων στους τοπικούς φορείς.

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ