Συγκέντρωση στη Σούδα ενάντια στην πιθανή έλευση μεταναστών από τη Λιβύη

Αρκετός κόσμος ανταποκρίθηκε τελικά στο διαδικτυακό κάλεσμα διαμαρτυρίας στη Σούδα, αν και οι αρχικοί διοργανωτές φαίνεται πως έκαναν τελικά… βήμα πίσω. Οι πολίτες που βρέθηκαν στο λιμάνι της Σούδας, διαμαρτυρόμενοι για το ενδεχόμενο έλευσης μεταναστών από τη Λιβύη, ουσιαστικά συγκεντρώθηκαν μετά από πρόσκληση από… προφίλ σε προφίλ σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε μετά και τις τελευταίες δηλώσεις του Αναπληρωτή Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργου Κουμουτσάκου, ότι οι Λίβυοι που θα διασώζονται από την εμπόλεμη κατάσταση θα μεταφέρονται αναγκαστικά σε κάποιο κοντινό λιμάνι, το οποίο στην περίπτωση της χώρας μας είναι το λιμάνι της Σούδας.

Οι συγκεντρωθέντες έψαλαν τον εθνικό ύμνο, παρά το ότι προς στιγμήν επικράτησε μικροένταση, καθώς επιχειρήθηκε να ανακοινωθεί κάτι με μία ντουντούκα, κάτι που ήταν αντίθετο με το κάλεσμα που είχε γίνει στο διαδίκτυο.

 

Η παρουσία της αστυνομίας ήταν έντονη, χωρίς όμως να χρειαστεί να επέμβει για κάτι.

Το νέο ραντεβού διαμαρτυρίας δόθηκε για την Ιεράπετρα για τα τέλη του μήνα, με λεπτομέρειες να γίνονται και πάλι γνωστές μέσω του διαδικτύου.

Πηγή: parakritika.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ