Χρόνια τώρα χορτάσαμε τα λόγια, περιμένουμε να δούμε έργα!

Κώστας Μπογδανίδης
Κώστας Μπογδανίδης

Αλήθεια είναι χρυσή ευκαιρία να δούμε πραγματικές αθλητικές υποδομές στον τόπο μας

Του Κώστα Α.Μπογδανίδη

Ήταν αρχές του χρόνου όταν από τούτη εδώ τη στήλη μετέφερα το παράπονο του κόσμου για τις αθλητικές εγκαταστάσεις της Κρήτης, το κολυμβητήριο του Ηρακλείου και τις τριτοκοσμικές καταστάσεις που ζουν όλοι εκεί. Αθλητές, προπονητές, γονείς ζουν ένα δράμα.

Αναρωτιόμουν «πόσο… άχρηστοι πρέπει να είμαστε σε αυτό τον τόπο για να μην απαιτούμε τα στοιχειώδη, να μην ζητούμε μια βασική ανταπόδοση των όσων αποδίδουμε. Αναρωτιόμουν επίσης «πόσο ακόμη θα αντέξουμε αυτούς τους πολιτικούς γίγαντες που χρόνια μας δίνουν χαϊμαλιά και σανό».

Επανήλθα τον Απρίλιο, στην κορύφωση της προεκλογικής περιόδου, αναγκάστηκα να επανέλθω αφού ακούγαμε απίθανα πράγματα και υποσχέσεις από αυτές που οι πολιτικοί έχουν πάνω πάνω για να πάρουν τα ψηφαλάκια μας.

Επεσήμανα τότε για το ποιος θα βάλει χρονοδιάγραμμα για την πόλη τούτη, ποιος μπορεί να δεσμευθεί ότι συγκεκριμένα έργα υποδομής (1,2,3…) με αυτά τα λεφτά, από εκείνες τις πηγές και για τόσο χρόνο, Ποιος υποψήφιος μπορεί να δεσμευθεί για τις αθλητικές υποδομές τούτης της πόλης. Να πει ότι θα φτιάξει ένα κλειστό κολυμβητήριο για να απαλλαγεί το Ηράκλειο από το σημερινό κατ’ ευφημισμόν ΕΑΚΗ, σύγχρονα γήπεδα για τον πολύ κόσμο, ανοιχτά και κλειστά γήπεδα τένις για τους χιλιάδες ανθρώπους που ασχολούνται…

Και να που γύρισε ο πολιτικός τροχός με ένα τρόπο τέτοιο που φέρνει τους πολιτικούς μας ενώπιον των ευθυνών τους. Χωρίς περίοδο χάριτος και δυνατότητα να ξεφύγουν με τρικ που έχουμε συνηθίσει. Η Κρήτη και το Ηράκλειο βρίσκεται μπροστά σε μια χρυσή ευκαιρία. Έχει πρωθυπουργό «δικό» της, έχει υπουργό για τα αθλητικά «κατάδικό» της μέχρι και αντιπεριφερειάρχη διαθέτει (το Ηράκλειο) με χαρτοφυλάκιο και στα αθλητικά !

Και αν για μεγάλα έργα όπως το αεροδρόμιο και τον ΒΟΑΚ τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα , αλλά είναι ανάγκη και ιστορικής σημασίας να δρομολογηθούν με σοβαρότητα και σχέδιο εξελίξεις ,ώστε στο μέλλον να ελπίζουμε βάσιμα ότι κάτι θα γίνει, στις αθλητικές υποδομές πρέπει να δούμε απτά δείγματα γραφής και σύντομα!

Το Στάδιο στην πλατεία Ελευθερίας, στο Παγκρήτιο, το κολυμβητήριο, τα γήπεδα, η λύση για το τένις και πολλά άλλα που περιμένουν λύσεις εδώ και δεκαετίες θα πρέπει να μπουν σε τροχιά υλοποίησης. Άμεσα και χωρίς να εμπλακούμε σε ατέρμονες συζητήσεις.

Τα δύο στάδια πρέπει σε λίγους μήνες να έχουν άλλη εικόνα, το κολυμβητήριο στο Λίντο πρέπει να αναβαθμιστεί άμεσα (ο Λ.Αυγενάκης έχει την ιδέα ενός αναβαθμισμένου σύγχρονου κολυμβητηρίου με στέγαστρο) και ταυτόχρονα να σχεδιαστεί και να δημοπρατηθεί ένα κλειστό κολυμβητήριο σε χώρο που θα υποδείξει ο δήμος. Ταυτόχρονα θα πρέπει να δοθεί λύση με τον όμιλο αντισφαίρισης και τα ενετικά Τείχη, να προχωρήσει ένα ακόμη γήπεδο και να αναβαθμιστούν οι αθλητικές εγκαταστάσεις όπου υπάρχουν. Είτε είναι στην Ιεράπετρα, είτε είναι στα Χανιά και το αρκαλοχώρι.

Περιμένουμε σε όλα αυτά να δούμε, λοιπόν, άμεσα έργα αφού χρόνια τώρα χορτάσαμε τα λόγια.. Όπως έλεγε κι ένας διάσημος προπονητής του μπέιζμπολ «στον επαγγελματικό αθλητισμό το μόνο που μετράει είναι η νίκη». Έτσι και στην πολιτική μετράει μόνο το αποτέλεσμα.


Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ