Ελληνοτουρκική ρουλέτα

Μηνάς Ρασούλης
Μηνάς Ρασούλης

Ιστορικά, η Τουρκική στρατιωτική της ηγεσία στηρίζει τις κυβερνητικές της αποφάσεις και διεκδικήσεις, υλοποιώντας παράλληλα στρατιωτικές ασκήσεις και δοκιμές.

Του Μηνά Ρασούλη

Η Τουρκική παρουσία στην Λιβύη και η αύξηση των στρατιωτικών της δραστηριοτήτων σε Κύπρο και νοτίως Δωδεκανήσων και Κρήτης, προδίδουν την θέλησή της , για μια ακόμα φορά να εφαρμόσει την διπλωματία των κανονιοφόρων. Ιστορικά, η Τουρκική στρατιωτική της ηγεσία στηρίζει τις κυβερνητικές της αποφάσεις και διεκδικήσεις, υλοποιώντας παράλληλα στρατιωτικές ασκήσεις και δοκιμές.

Δηλώνοντας τώρα μελλοντικές ερευνητικές ενέργειες, δια στόματος Τούρκων υπουργών ακόμα και νοτίως της Κρήτης, εδώ και καιρό διεξάγουν ασκήσεις επί χάρτου και προσομοίωσης, πως θα κινηθούν τα πολεμικά τους πλοία και γεωτρύπανα.

Αυτό το σενάριο και θα αντιμετωπίσουμε.

Όπως η εμπλοκή της Τουρκίας στην Συρία ήταν μία αποτελεσματική εκτροπή της λαϊκής κοινής γνώμης, από τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει, έτσι και με την εμπλοκή της νοτίως της Κρήτης , πιστεύει οτι θα αυξήσει την σφαίρα επιρροής της στην ευρύτερη περιοχή , καθιστώντας την συνομιλητή ταυτόχρονα με Ουάσιγκτον και Μόσχα και συσπειρώνοντας περισσότερο τον λαό της στην υπεράσπιση της απόφασής της για σύναψη μνημονίων κατανόησης με τον προσωρινό πρωθυπουργό της Λιβύης.

Όποιος όμως πιστεύει, οτι θα εξημερώσει την Τουρκία και θα συνεννοηθεί εθελοτυφλεί.

Χωρίς να επιβάλουμε ιδεοληψίες, όλοι μας έχουμε ορκιστεί να τηρούμε το Σύνταγμα και να υπερασπιζόμαστε τα εθνικά μας δίκαια.

Η απάντηση κάθε υπεύθυνου Έλληνα που σέβεται τον εαυτό του, θα πρέπει να είναι μία.

Όποιος θέλει να αποσπάσει κυριαρχικά μας δικαιώματα θα πρέπει πρώτα να πολεμήσει.


Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ