Να φύγουν, όσο το δυνατόν πιο γρήγορα

Δημήτρης Καρατζάνης
Δημήτρης Καρατζάνης

Τρία τουλάχιστον περιστατικά το τελευταίο διάστημα τροφοδοτούν την απαισιόδοξη άποψη ότι η χώρα έχει ''πιάσει πάτο ''

Του Δημήτρη Καρατζάνη


Μήπως θά πρεπε να σκεφτούν για κάποιο ευχέλαιο εκεί στο Μαξίμου, μια και ,απ ότι φαίνεται, όλη η ''γκαντεμιά ''του κόσμου έχει πέσει επάνω ή μάλλον μέσα , στο ιστορικό μέγαρο;Και ας μη θεωρηθεί η παρατήρηση υπερβολική  ,γιατί τα πράγματα μιλούν από μόνα τους.Πάρτε π.χ το ''σημαντικό ''γεγονός της εξόδου της χώρας από το ζυγό των μνημονίων τον περασμένο Αύγουστο ,που σχεδίαζε η κυβέρνηση να  το πανηγυρίσει , με όλη τη λαμπρότητα που ταιριάζει στη ''σημασία'' του..Ήρθε η πυρκαγιά στο Μάτι τον Ιούλιο με τους εκατό -παρά ένα -νεκρούς και όσα ακολούθησαν  στις αλησμόνητες ενημερώσεις - συσκέψεις των υπευθύνων,που ήταν αρκετά για να κάνουν ''στάχτη και μπούλβερη '' το αναμενόμενο όφελος από τις εορτές και τις παράτες.της πολυδιαφημισμένης εξόδου.

Πάρτε μετά το Σκοπιανό .Ανασύρθηκε στην επιφάνεια ως ''ευκολάκι''.Ως μια win -win περίπτωση για την κυβέρνηση ,που θα ικανοποιούσε τους εταίρους και συμμάχους μας ,θα έδινε πόντους στον Τσίπρα ,και θα προκαλούσε και τριγμούς -ίσως και ρήγμα -στο δεξιό ακροατήριο της αξιωματικής αντιπολίτευσης
.Ελα όμως που ''άλλαι αι βουλαί ανθρώπων κι άλλα ο θεός κελεύει. Το θέμα ''στράβωσε''κι από ''ευκολάκι 'που θά φερνε μόνο κέρδη, εξελίχθηκε σε βαρίδι ασήκωτο που τραβά κάθε  μέρα και πιο κάτω την κυβέρνηση.
Θέλετε κι άλλο παράδειγμα.;Πάρτε τα περίφημα σκάνδαλα Νovartis ,ΚΕΕΛΠΝΟ κλπ  που από ''τα μεγαλύτερα σκάνδαλα στην ιστορία της χώρας','όπως ''δογμάτιζε''  ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης ,αποδείχτηκε ότι επρόκειτο για... σαπουνόφουσκες ,που εξέθεσαν βαρύτατα τους καταγγέλλοντες.

Για να μην πούμε βέβαια και για το τελευταίο -προσωπικό αυτό- επίτευγμα Τσίπρα ,Τη συμφωνία με την εκκλησία  που κλείστηκε ερήμην της Ιεράς Συνόδου ,του Πατριάρχη και του Έλλαδικού  κλήρου ,και που, όπως ήταν επόμενο, κατέπεσε πριν στεγνώσει καν το μελάνι. 

Να φταίει, άραγε, για όλα αυτά τα ''Βατερλώ''της κυβέρνησης Συριζανέλ, η ''γκαντεμιά'',το ...κακό ριζικό της που λέει κι ο λαός ,ή απλώς το τιμόνι της χώρας βρίσκεται στα χέρια ,ερασιτεχνών, ανίκανων και άσχετων ,που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι  το  επικοινωνιακό αποτέλεσμα ;

Τρία τουλάχιστον περιστατικά το τελευταίο διάστημα ,συνηγορούν υπέρ της  δεύτερης εκδοχής και τροφοδοτούν την απαισιόδοξη άποψη ,ότι η χώρα έχει ''πιάσει πάτο ''.

Το ένα είναι η είδηση ότι από την αλληλογραφία του ΥΠΕΞ  χάθηκαν όλα τα ηλεκτρονικά μηνύματα (πλην των απορρήτων)  απο το 2005 και μετά, λογω βλάβης στη Μονάδα  σκληρών δίσκων .Ο λόγος ;Δεν είχε γίνει η απαραίτητη συντήρηση ,που κόστιζε το ...αστρονομικό ποσό των 15.000 Ευρώ. Ας  σημειωθεί ότι μετά το περιστατικό,αγοράστηκε καινούργιος server κόστους 150.000 Eυρώ..(Τι έχουν τα έρμα και ψοφούν;)

Το δεύτερο περιστατικό αφορά την κραυγαλέα περιφρόνηση που επέδειξε ο πρωθυπουργός στο''τεκμήριο της αθωότητος '' ,όταν, μιλώντας,απο το πιο επίσημο  βήμα ,εκείνο της Βουλής,  αναφέρθηκε ονομαστικά σε ''ενόχους'' ,πριν καν ο φάκελος της υπόθεσης για τους εμπλεκόμενους ενεχυροδανειστές,μεταβιβαστεί  ,από την αστυνομία στον ανακριτή.

Τέλος το τρίτο περιστατικό που τις τελευταίες μέρες εντοπίσαμε ,έχει να κάνει με την ανταλλαγή των πρόσφατων Twitter, επιπέδου ''κουτσομπολιού γειτονιάς'' ,ανάμεσα στον πρώην αρχηγό ΓΕΕΘΑ Κωσταράκο και τον υπουργό Καμμένο .Μια αντιπαράθεση που μόνο ντροπή και θλίψη προκαλεί ,ειδικότερα σε όσους έχουν υπηρετήσει στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Στο Δωδεκάλογο του γύφτου ( απόσπασμα από τον Προφητικό )γράφει ο Παλαμάς:
''και μη έχοντας πιο κάτου άλλο σκαλί
να κατρακυλήσεις πιο βαθιά
στου Κακού τη σκάλα,,
για τ ανέβασμα ξανά που σε καλεί
θα αιστανθείς να σου φυτρώνουν,ω χαρά!
τα φτερά,
τα φτερά τα πρωτινά σου τα μεγάλα.!
Παρότι είναι ολοφάνερο πως έχομε φθάσει στο τελευταίο σκαλί ,με τούτους εδώ που κυβερνούν, δεν περιμένουμε να δούμε να φυτρώνουν ,όχι φτερά,μα μήτε   πούπουλα. 
Ενας μόνο ''σωσμός'',κατά τη γνώμη μας ,απομένει
,Να φύγουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.  .

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ