Πόσες παραβιάσεις STOP "χωράνε" σε μία ώρα;

Αποκαλυπτικό βίντεο από την διαστάυρωση της Κοξαρές

Αγαπητό cretalive,

Μεσημέρι στη διασταύρωση της Κοξαρές, ερχόμενος από Πλακιά Και επιλέγοντας αν θα κατευθυνθώ στο Ρέθυμνο στα αριστερά ή δεξιά στο Σπήλι, στάθμευσα το αυτοκίνητο στην άκρη του δρόμου και ως εθελοντής του Δήμου Αγίου Βασιλείου για την πρόληψη των πυρκαγιών (όχι ως ΤΡΟΧΟΝΟΜΟΣ) είπα να αφιερώσω μία ωρίτσα σε τρεις διαφορετικές μέρες και να διαπιστώσω ποιος είναι ο λόγος και η αιτία που συμβαίνουν τόσο συχνά τροχαία. Άλλα με μικρές και αλλά με μεγάλες υλικές ζημιές (δυστυχώς και στης τρεις μέρες ήμουνα στο ίδιο έργο θεατής).Ευτυχώς μέχρι τώρα δεν έχουμε θρηνήσει θύματα.

Επειδή όμως ζούμε στη Ελλάδα και καθημερινά διαπιστώνουμε ότι οι υπεύθυνοι είναι ανεύθυνοι να κάνουν κάτι και κλασσικά περιμένουν να γίνει πρώτα κάτι σοβαρό, μετά ίσως ευαισθητοποιηθούν και κάνουν κάτι.

Να επισημάνω ότι όλες οι παραβιάσεις του STOP που έγιναν το 90% ήταν από τουρίστες με ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα, και το άλλο 10% από Έλληνες οδηγούς.

Οι δύο βασικοί λόγοι που είναι 50-50 να σε τρακάρουν είναι: 1)Δεν σταματάνε καθόλου στο stop που σημαίνει ότι δεν ελέγχουν καθόλου αν έρχονται αυτοκίνητα από το αντίθετο ρεύμα (από Σπήλι για Ρέθυμνο) και 2) περνάνε το stop και σταματάνε πιο πάνω με αποτέλεσμα να έχουν σχεδόν κλείσει το ρεύμα με κατεύθυνση απο Ρέθυμνο για Σπήλι και το χειρότερο είναι ότι βλέποντας ότι έρχεται αυτοκίνητο από το Σπήλι με κατεύθυνση για Ρέθυμνο επιλέγουν να παραβιάσουν την προτεραιότητα του οχήματος αυτού γιατί προφανώς βιάζονται. Στο παρακάτω βίντεο Θα διαπιστώσετε ότι ισχύουν τα λεγόμενα μου...!

Α.Β.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ