HomeHL-9«Ύστατο χαίρε» στον σπουδαίο λαουτιέρη

«Ύστατο χαίρε» στον σπουδαίο λαουτιέρη

Το μεσημέρι η κηδεία του στη γενέτειρά του

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Θλίψη στην Επισκοπή Ρεθύμνου, την ιδιαίτερη πατρίδα του Μανόλη Κακλή, του σπουδαίου καλλιτέχνη της παραδοσιακής μουσικής που «έφυγε» την περασμένη Τετάρτη ξαφνικά, στα 72 χρόνια του.

Ο Μανόλης Κακλής ένας από τους σημαντικότερες δεξιοτέχνες του λαούτου στην Κρήτη υπέστη ανακοπή καρδιάς συγκλονίζοντας την οικογένειά του αλλά και τους Κρητικούς που είχαν εκτιμήσει το ταλέντο του.

kaklis

Για αρκετές δεκαετίες μεσουρανούσε με το λαούτο του, στο μουσικό στερέωμα της παραδοσιακής μουσικής, συνοδεύοντας τους σημαντικότερους λυράρηδες του νησιού.

Ο Μανώλης Κακλής γεννήθηκε στην Επισκοπή Ρεθύμνου και υπήρξε επαγγελματίας λαουτιέρης από το 1969.

Από πολύ νεαρή ηλικία είχε την τύχη να ζήσει από κοντά σε ένα ζωντανό περιβάλλον γεμάτο ακούσματα μουσικά, γνήσια παραδοσιακά, όπως του Μπαξεβάνη και του Νίκου Μανιά.

kaklis3

Στο ενεργητικό του καταγράφεται πλούσια δισκογραφία και συνεργασίες με μεγάλους καλλιτέχνες όπως Νίκος Μανιάς, Ροδάμανθος Ανδρουλάκης, Ζαχ.Μελεσσανάκης, Θαν.Σκορδαλός, κ.α. και ανελλιπή ζωντανή παρουσία στα Κρητικά κέντρα του νησιού, της Ελλάδας γενικότερα αλλά και του εξωτερικού.

kaklis1

Η κηδεία του έγινε στη 1 μετά το μεσημέρι στη γενέτειρα του Επισκοπή Ρεθύμνης με συγγενείς, φίλους και πλήθους κόσμου να τον συνοδεύουν από το κέντρο «Κακλής», όπου είχε μεταφερθεί η σωρός του στον Ιερό Ναό του Προφήτη Ηλία για το «τελευταίο» αντίο.

kaklis2

(φωτό από παραπολιτικά Κρήτης)

Διαφήμιση
Διαφήμιση