Το νησί της… κάνναβης φαίνεται ότι αποτελεί η Κρήτη καθώς δεν είναι λίγοι εκείνοι που ασχολούνται με την καλλιέργεια χασίς με αποτέλεσμα να… θησαυρίζουν παρανομώντας.

Κάθε χρόνο οι τοπικές αρχές, από τον Μάιο έως και τον Ιούλιο – εποχή όπου τα δενδρύλλια κάνναβης βρίσκονται στην πλήρη εξέλιξή τους – οργανώνουν μεγάλες αστυνομικές επιχειρήσεις προκειμένου να βρουν τις φυτείες που συνεχώς ξεπετάγονται στο νησί.

Φέτος, οι έρευνες ξεκίνησαν στα μέσα Μαϊου και μέχρι τις 21 Ιουνίου οι αστυνομικοί εντόπισαν 30 συνολικά φυτείες αποτελούμενες από συνολικά 9.972 δενδρύλλια κάνναβης!

«Ορφανές» οι περισσότερες φυτείες – Τι δείχνουν τα επίσημα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ.

«Ορφανές» είναι οι περισσότερες φυτείες που έχουν εντοπιστεί και φέτος σε διάφορες περιοχές της Κρήτης.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ. από τις 30 φυτείες οι 26 είναι ορφανές ενώ μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί και συλληφθεί 14 άτομα που εμπλέκονται σε 7 φυτείες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον μήνα Μάιο βρέθηκαν τρεις φυτείες με 629 συνολικά χασισόδεντρα – μία στην Ιεράπετρα, μία στον Άγιο Βασίλειο Ρεθύμνου και μία στα Χανιά – καθώς και 10 δενδρύλλια κάνναβης που καλλιεργούνταν σε γλάστρες στο Ηράκλειο.

Τα περισσότερα δενδρύλλια εντοπίστηκαν στον Άγιο Βασίλειο (531) ενώ σε όλες τις περιπτώσεις συνελήφθησαν οι υπεύθυνοι.

Ο μήνας Ιούνιος είχε πιο πλούσια… δράση καθώς έως τις 21 Ιουνίου οι αρχές βρήκαν 26 φυτείες με 9.343 δενδρύλλια κάνναβης.

Οι περισσότερες ήταν στο Ρέθυμνο και συγκεκριμένα στον Μυλοπόταμο (21 φυτείες) ωστόσο η μεγαλύτερη επιτυχία της ΕΛ.ΑΣ. ήταν η εξάρθρωση της ομάδας των «4» που τους τελευταίους δύο μήνες φύτευαν δενδρύλλια κάνναβης και… θησαύριζαν.

Οι αρχές – όπως ήδη έχει γράψει το cretapost – εντόπισε ένα θερμοκήπιο στην Ιεράπετρα όπου καλλιεργούνταν συνολικά 2.627 χασισόδεντρα ενώ την ίδια ώρα σε σπίτι ενός εκ των συλληφθέντων καλλιεργούνταν με την μέθοδο της υδροπονίας άλλα 133 δενδρύλλια κάνναβης.

Εντατικοί οι έλεγχοι

Εντατικοί συνεχίζονται να είναι οι έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό φυτειών με δενδρύλλια κάνναβης στην Κρήτη.

Όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές στο cretapost, δεν αποκλείεται να συμμετέχει ξανά στις έρευνες και το ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. το οποίο και αναμένεται να δώσει σημαντική βοήθεια.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση