HomeΚΡΗΤΗΗ ΝΟΔΕ Ηρακλείου στην Πόμπια

Η ΝΟΔΕ Ηρακλείου στην Πόμπια

Επισκέφτηκε το Κέντρο Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο Κέντρο Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με αναπηρία, πρώην ΚΕΠΕΠ, Πόμπιας βρέθηκαν μέλη της ΝΟΔΕ Ηρακλείου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής της ΝΟΔΕ Ηρακλείου ακολουθώντας απόλυτα το πνεύμα κατανόησης, αλληλεγγύης,  συμπαράστασης και με κύριο στόχο την αγάπη προς τον συνάνθρωπο χωρίς κοινωνικούς αποκλεισμούς, ιδιαίτερα μάλιστα σε μια κοινωνία που δοκιμάζεται ποικιλοτρόπως, επισκέφτηκε την Τρίτη 31 Ιουλίου 2018 το Κέντρο Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία πρώην ΚΕΠΕΠ Πόμπιας,  που φιλοξενεί παιδιά  πάσχοντα από σωματική αναπηρία ή διανοητική στέρηση.

Συγκεκριμένα το Κέντρο Αναπηρίας Παιδιών Πόμπιας, επισκέφτηκαν  ο Συντονιστής τομέων της ΝΟΔΕ Ηρακλείου κ. Γεώργιος Λυρώνης Ιατρός πρώην αναπλ.ΔΥΠΕάρχης , η Υπεύθυνη του Τομέα Κοινωνικής Πολιτικής της ΝΟΔΕ Ηρακλείου και πρ. Πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κρήτης κ. Ελένη Τσαντηράκη,  η Περιφερειάρχης της Νεολαίας Ν.Δ. Κρήτης κ. Εμμανουέλα Οικονομάκη, ο Πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Φαιστού κ. Μανούσος Πουλινάκης, ο κ. Γεώργιος Μερονιαννάκης Αντιπρόεδρος ΔΗΜΤΟ Φαιστού και οι εθελοντές  κ. Ιωάννα Διβινή, και  κ. Ζαχαρίας Αναστασάκης.

Ιδιαίτερα εποικοδομητική υπήρξε η συζήτηση με το Διοικητικό και Υπαλληλικό προσωπικό καθώς και με την Πρόεδρο του Συλλόγου Φίλων ΚΕΠΕΠ Πόμπιας κ. Ελένη Φουστανάκη  με θέματα που άπτονται της λειτουργίας της δομής   και των συνθηκών διαβίωσης των φιλοξενουμένων  παιδιών.

2018-08-01_1327

Εκτός από τα προσφερόμενα είδη, συζητήθηκαν και ετέθησαν ειδικά προβλήματα που αφορούν την υποστελέχωση λόγω της συνταξιοδότησης υπαλλήλων οι οποίοι δεν αντικαθίστανται αλλά και την απουσία εξειδικευμένου επιστημονικού προσωπικού. Προβλήματα που δυσχεραίνουν την λειτουργία  σε μια τόσο σοβαρή και δύσκολη δομή,  η οποία  φιλοξενεί 30 παιδιά με βαριές αναπηρίες τα περισσότερα, από βρεφικής ηλικίας (το μοναδικό στην Ελλάδα) έως 30 ετών.

Ελλείψεις που απορρέουν από την  μικρή χρηματοδότηση εκ μέρους του κράτους. Χρηματοδότηση η οποία εξασφαλίζει την στοιχειώδη λειτουργία του Κέντρου πάντα με την αμέριστη συμπαράσταση και τον καθημερινό μόχθο των εργαζομένων.

Στο σημείο αυτό αξίζει να αναφερθεί ότι το ελάχιστο  υπάρχον προσωπικό του Κέντρου, τόσο το διοικητικό, όσο και το νοσηλευτικό, με υπεράνθρωπες προσπάθειες και καθημερινό αγώνα με πραγματική κατάθεση ψυχής, κατορθώνουν  παρά τις αντιξοότητες που αντιμετωπίζουν,  να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στα παιδιά που φιλοξενούνται στο Κέντρο.

Πέρα όμως από το φιλότιμο των εργαζομένων αναγκαία είναι και η αρωγή της Πολιτείας. Οφείλει να αντιμετωπίζει το χώρο της Πρόνοιας  με σεβασμό και σωστό προγραμματισμό. Η Πρόνοια είναι αλληλένδετη με την Ελληνική και την Ευρωπαϊκή παράδοση και πρέπει να συνεχίσει να βρίσκεται στην κορυφή των προτεραιοτήτων μιας κοινωνίας που σέβεται τους ανθρώπους. Η Νέα Δημοκρατία .έχοντας τον άνθρωπο στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, έχει πρωταρχικό στόχο την αναδιάρθρωση και συνεχή  αναβάθμιση των δομών  Πρόνοιας.

Διαφήμιση
Διαφήμιση