HomeHL-9Πόλος έλξης το φεστιβάλ κρητικών προϊόντων στην Κίσσαμο

Πόλος έλξης το φεστιβάλ κρητικών προϊόντων στην Κίσσαμο

Εγκαινιάστηκε η 11η διοργάνωση

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Στο τρίπτυχο Ποιότητα, Ταυτότητα, Ανταγωνιστικότητα επενδύουμε Περιφέρεια, φορείς, παραγωγοί και μέσω οργανωμένων δράσεων και του πολιτισμού, αναδεικνύουμε τα ποιοτικά προϊόντα μας, την κουλτούρα μας, τα ήθη, τα έθιμα, τις παραδόσεις μας», τόνισε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτακης εγκαινιάζοντας στο Καστέλι Κισσάμου Χανίων το “11ο Φεστιβάλ Κισσαμίτικης κουλτούρας που οργανώνουν με επιτυχία η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Κισσάμου με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Χανίων.

Παρουσία εκπροσώπων φορέων, εκθετών και πλήθους κόσμου τελέστηκε Αγιασμός από τον Μητροπολίτη Αμφιλόχιο, ενώ την συνεργασία και στήριξη τους στο φεστιβάλ το οποίο θα διαρκέσει 10 ημέρες και προάγει τον πολιτισμό και ενισχύει – προβάλλει τα Κρητικά προϊόντα, το επιχειρείν, επισήμαναν στους χαιρετισμούς τους τόσο ο κ. Αρναουτάκης, όσο και ο Μητροπολίτης Αμφιλόχιος, ο Δήμαρχος Θοδωρής Σταθάκης, ο Πρόεδρος του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Χανίων Αντώνης Ροκαάκης και ο πρόεδρος της Κοινοφελούς Επιχείρησης του Δήμου Κισσάμου Μιχάλης Κουφάκης.

Την σημαντικότητα επίσης του φεστιβάλ που αποτελεί “πόλο έλξης” με πλούσιες εκδηλώσεις, ανέφεραν οι Αντιπεριφερειάρχες Απόστολος Βουλγαραάκης, Νίκος Καλογερής, ο π. Αντιπεριφερειάρχης και Περιφερειακός σύμβουλος Παναγιώτης Σημανδηράκης, Αντιδήμαρχοι, εκπρόσωποι του Πολιτισμού, του Αγροτικού τομεα,κ.α.

Ο Δήμαρχος Κισσάμου μετά την τέλεση του Αγιασμού αναφέρθηκε στην επιτυχία του θεσμού και ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη, τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου για την συνδιοργάνωση που παράλληλα με την έκθεση των παραδοσιακών προϊόντων περιέχει-όπως ανέφερε – πλούσιες εκδηλώσεις που θα διαρκέσουν μέχρι το βράδυ της Κυριακής 19 Αυγούστου. Απο την πλευρά του ο Περιφερειάρχης ευχαριστώντας τον Δήμαρχο για την συνδιοργάνωση, αναφέρθηκε στην κοινή προσπάθεια όλων και στις στοχευμένες δράσεις που χρειάζονται συλλογικά για την προώθηση και ανάδειξη των παραδοσιακών μας προϊόντων μέσω του πολιτισμού μας.

“Για μια ακόμα χρονιά είμαστε εδώ στο φεστιβάλ Κισσαμίτικης κουλτούρας, για να υποστηρίξουμε την προσπάθεια που κάνει η Κίσσαμος για την ανάδειξη των τοπικών ποιοτικών προϊόντων. Αυτό που χρειάζεται είναι η συνεργασία και η συνέργεια μεταξύ όλων των φορέων και η πιστοποίηση των προϊόντων, ώστε ο πολιτισμός μας να αναδεικνύεται σε όλο τον κόσμο” δήλωσε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων ο κ. Αρναουτάκης, προσθέτοντας, ότι “μόνο μέσα από τη συνεργασία μπορούμε να πετυχαίνουμε το στόχο να παράγουμε ποιοτικά προϊόντα τα οποία να είναι ανταγωνιστικά στις αγορές του εσωτερικού και του εξωτερικού. Άρα, χρειάζεται ποιότητα και ανταγωνιστικότητα για καθετί που κάνουμε».

festival-kissamos7

Ο Πρόεδρος τπυ Εμποροβιομηχανικού Χανίων Αντώνης Ροκάκης στον χαιρετισμό του αφού αναφέρθηκε στην βοήθεια και τους σχεδιασμούς του Επιμελητηρίου στην Επιχειρηματικότητα αυτή την δύσκολη περίοδο, τόνισε την σημαντικότητα του φεστιβάλ και την ιδιαιτερότητα της Κισσαμίτικης κουλτούρας.” Η σημερινή εκδήλωση είναι πολύ ιδιαίτερη για μένα, γιατί η Κίσσαμος είναι ο τόπος γέννησης μου. Η Κισσαμίτικη κουλτούρα ειναι πάρα πολύ δυνατή, είναι ιδιαίτερη, είναι κάτι μοναδικό, όπως συμβαίνει σε όλες τις περιοχές της Κρήτης μας. Εμείς θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας ώστε η κουλτούρα αυτή να ζει και να συνεχίσει και να αναπτύσσεται” ανέφερε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων ο κ. Ροκάκης.

Οι εκπρόσωποι των συνδιοργανωτών μετά την τελετή των εγκαινίων και τους χαιρετισμούς πέρασαν απο τα περίπτερα χαιρέτισαν και αντάλλαξαν απόψεις με τους εκθέτες -παραγωγοώς και παρακολούθησαν τις παράλληλες πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Διαφήμιση
Διαφήμιση