Βαθιά η οδύνη και ανείπωτος ο πόνος για τον 17χρονο Άγγελο, ενός από τα τελευταία θύματα της ασφάλτου στην Κρήτη.

Ο μαθητής από το Γάζι, είχε τραυματιστεί βαρύτατα σε τροχαίο στην περιοχή Τσαλικάκι με τη δίκυκλη μοτοσικλέτα του στις 12 Νοεμβρίου και στη συνέχεια έδωσε άνιση μάχη στην Εντατική για πολλές μέρες, χωρίς η κατάσταση του να αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας στους γιατρούς που τον παρακολουθούσαν νυχθημερόν.

Πριν από λίγα 24ωρα είχε πλέον αποδειχθεί ότι η κατάσταση ήταν μη αναστρέψιμη. Ο Άγγελος ήταν κλινικά νεκρός. Οι γονείς του βρήκαν το ψυχικό σθένος, μέσα στον σπαραγμό της απώλειας του παιδιού τους, να προσφέρουν ζωή σε συνανθρώπους μας.

Η διαδικασία για τη δωρεά οργάνων του αδικοχαμένου Άγγελου στήθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή και ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα. Ομάδες γιατρών έφθασαν στο Ηράκλειο από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης για να παραλάβουν το ήπαρ, και από τον Ευαγγελισμό για τους δύο νεφρούς του Άγγελου, ενώ οι κερατοειδείς παρέμειναν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Την ίδια ώρα, στο πένθος έχει βυθιστεί και το 6ο ΕΠΑΛ Ηρακλείου, μέλος της σχολικής κοινότητας του οποίου ήταν ο 17χρονος Άγγελος. Η σημαία στο σχολείο κυματίζει μεσίστια, ενώ οι συμμαθητές του αφήνουν στον προσωπικό του λογαριασμό στο  Facebook σπαρακτικά μηνύματα και μαντινάδες αποχαιρετισμού.

Η τελευταία πράξη στην τραγωδία εκτυλίχθηκε στις 11:00 το πρωί, οπότε και εψάλη με σπαραγμό η νεκρώσιμος ακολουθία  από τον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνας Τσαλικάκι.

Διαφήμιση
Διαφήμιση