HomeΚΡΗΤΗΓρ. Αρχοντάκης: Ένας ΦΟΔΣΑ στα Χανιά

Γρ. Αρχοντάκης: Ένας ΦΟΔΣΑ στα Χανιά

Επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της ΔΕΔΙΣΑ στο Ακρωτήρι

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Χανίων, κ. Γρηγόρης Αρχοντάκης, επικεφαλής του Συνδυασμού «Χανιά- Επόμενη Μέρα», επισκέφθηκε τo πρωί της Δευτέρας, τις εγκαταστάσεις της ΔΕΔΙΣΑ στο Ακρωτήρι, συνοδευόμενος από υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους του Συνδυασμού του.

Στη Συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σε ευχάριστο κλίμα παρόντες ήταν ο Πρόεδρος της ΔΕΔΙΣΑ κ. Παινεσάκης Νίκος, ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Κουτράκης Ιωάννης, Στελέχη της επιχείρησης καθώς και ο Πρόεδρος και Μέλη του Σωματείου Εργαζομένων.

Η συνάντηση όπως ήταν αναμενόμενο, επικεντρώθηκε κυρίως στις εξελίξεις που έχουν να κάνουν με τη νέα νομοθεσία των ΦΟΔΣΑ σε επίπεδο Περιφέρειας.

Ο κ. Αρχοντάκης επανέλαβε τη στήριξή του στην παραμονή της ΔΕΔΙΣΑ ως αυτόνομης Επιχείρησης, εκφράζοντας τη συμπαράστασή του στη Διοίκηση, τους εργαζόμενους αλλά και στη Δημοτική Αρχή, στην προσπάθεια που καταβάλουν για να το πετύχουν.

Παράλληλα στη τοποθέτησή του αναφέρθηκε ότι οι λόγοι του να παραμείνει η ΔΕΔΙΣΑ τουλάχιστον σε αυτή τη φάση, αυτόνομη, είναι ουσιαστικοί και σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί απλώς μια εμμονή των Χανίων. Η ΔΕΔΙΣΑ αυτή τη στιγμή είναι ένας ΦΟΔΣΑ, ο οποίος κάνει ολοκληρωμένη και σύννομη διαχείριση των απορριμμάτων σε αντίθεση με τις άλλες δομές της Κρήτης όπου βρίσκονται σε νηπιακό επίπεδο ακόμα. Η ΔΕΔΙΣΑ αποτελεί ένα πετυχημένο μοντέλο διαχείρισης απορριμμάτων πανελλαδικά και αυτή τη φάση τουλάχιστον, πρέπει να την προστατεύσουμε.

Η ενδεχόμενη συνένωση της ΔΕΔΙΣΑ με άλλες δομές μόνο προβλήματα μπορεί να δημιουργήσει στην παρούσα φάση στη διαχείριση των απορριμμάτων του Νομού μας. «Ελπίζω η διαφαινόμενη πολιτική σύγκλιση αυτή τη στιγμή των Δημάρχων της Κρήτης για την παραμονή της ΔΕΔΙΣΑ ως αυτόνομου φορέα να δρομολογήσει και τις απαιτούμενες δύσκολες γραφειοκρατικές διαδικασίες το επόμενο διάστημα για την επιτυχή έκβαση του θέματος», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Αρχοντάκης.
Τέλος, συζητήθηκαν και θέματα που αφορούν τη γενικότερη λειτουργία της Επιχείρησης καθώς και προβλήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους.

Διαφήμιση
Διαφήμιση