HomeHL-9Έκλεισαν οι γέφυρες του Αναποδάρη Ποταμού στο Δήμο Αρχανών Αστερουσίων

Έκλεισαν οι γέφυρες του Αναποδάρη Ποταμού στο Δήμο Αρχανών Αστερουσίων

Έκλεισαν δρόμοι λόγω επικινδυνότητας και στη Βιάννο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Έκλεισαν οι γέφυρες του Αναποδάρη ποτάμου στον δήμο Αρχανών Αστερουσίων, και πιο συγκεκριμένα η Καλυβιανή Γέφυρα ανάμεσα στο Μεσοχωριό και τα Καλύβια, και η γέφυρα ανάμεσα σε Μεσοχωριό και Κεφαλάδο.

Λόγω των πολλών βροχοπτώσεων που σημειώνονται από το πρωί ο Αναποδάρης, σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής, αναμένεται να κατεβάσει μεγάλες ποσότητες νερού με αποτέλεσμα να υπερχειλίσει τη γέφυρα.

anapodarhs-gefyres

Συνιστάται η αποφυγή διέλευσης, ενώ η δημοτική αρχή Αρχανών Αστερουσίων έχει ζητήσει από την ΕΛ.ΑΣ να τις κρατήσει κλειστές.

Ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Καλυβίων Μανώλης Καλαϊτζάκης δήλωσε: “ήδη έχουμε έντονη βροχόπτωση από το πρωί. Παρακαλώ τους κατοίκους της περιοχής και και τους επισκέπτες να μην περνάνε από την Γέφυρα. Έχω ήδη ενημερώσει τον Δήμαρχο και την Αστυνομία”.

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αρχανών Αστερουσίων Γιώργος Επιτροπάκης δήλωσε: «θα είναι μία δύσκολη Μέρα η σημερινή και ακόμα πιο δύσκολη η νύχτα και θέλει πάρα πολύ προσοχή… Προσοχή σε όλες τις γέφυρες και όλους τους δρόμους, μην κάνετε άσκοπες μετακινήσεις”.

Κλειστοί δρόμοι και στη Βιάννο λόγω επικινδυνότητας

Για λόγους ασφαλείας και πολιτικής προστασίας λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που πλήττουν τον Δήμο Βιάννου αποφασίσθηκε από την πολιτική προστασία το κλείσιμο των παρακάτω οδών.

⦁ Δημοτική οδός από Κερατόκαμπο προς Άρβη

⦁ Δημοτική οδός από Άρβη προς Ψαρή Φοράδα Τέρτσα

⦁ Η γέφυρα στον ποταμό Αναποδάρη στην Δέρματο

⦁ Από παράκαμψη Άνω Βιάννου προς Δημαρχείο Βιάννου

Επίσης ιδιαίτερα προσεχτικοί πρέπει να είναι οδηγοί που κινούνται τόσο στο επαρχιακό όσο στο δημοτικό οδικό δίκτυο του Δήμου Βιάννου λόγο συνεχών καταπτώσεων από βράχους και χώματα. Τα μηχανήματα του Δήμου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης επιχειρούν ήδη στο οδικό δίκτυο που καταγράφονται τα προβλήματα.

Θα υπάρχει συνεχή ενημέρωση για την κατάσταση

Διαφήμιση
Διαφήμιση