HomeHL-9Είχε διαρρήξει 120 αυτοκίνητα στο Ηράκλειο!

Είχε διαρρήξει 120 αυτοκίνητα στο Ηράκλειο!

Στα ίχνη του αλλοδαπού δράστη οι αρχές – Τον «πρόδωσε» η μέθοδός του

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Για τρία χρόνια είχε γίνει … φόβος και τρόμος των οδηγών στο Ηράκλειο, καθώς κατάφερνε να «αδειάζει» τα αυτοκίνητά τους από προσωπικά τους αντικείμενα.

Η μέθοδος του, που επαναλαμβανόταν σχολαστικά, του απέφερε λεία ύψους 60.000 ευρώ, ενώ στο χρονικό διάστημα της τριετούς παράνομης δραστηριότητάς του είχε καταφέρει να διαπράξει 121 διαρρήξεις σε αυτοκίνητα.

????????????????????????????????????

Ο λόγος για έναν 44χρονο αλλοδαπό, στα ίχνη του οποίου βρίσκονται οι διωκτικές αρχές.

Οι δεκάδες υποθέσεις κλοπής είχαν διαπραχθεί στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου και εξιχνιάστηκαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου.

diarrhkseis-oxhmaton2

Σε βάρος του 44χρονου φερόμενου ως δράστη των διαρρήξεων σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες υποθέσεις κλοπών, ενώ ο ίδιος άνδρας είχε απασχολήσει και κατά το παρελθόν τις αρχές για ανάλογα αδικήματα.

Οι αστυνομικοί που ερευνούσαν τις υποθέσεις κλοπών και διαρρήξεων σε οχήματα, μελέτησαν ενδελεχώς τη μέθοδο του 44χρονου και όπως προέκυψε ευθύνεται για συνολικά 121 διαρρήξεις που είχαν γίνει από το 2016 έως και τον Μάρτιο του 2019.

diarrhkseis-oxhmaton3

Ο φερόμενος ως δράστης κατάφερνε να «ανοίγει» ΙΧ επιβατικά αλλά και επαγγελματικά οχήματα από τα οποία αποσπούσε χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, εργαλεία, είδη ένδυσης και υπόδησης, προσωπικά έγγραφα και διάφορα  αντικείμενα.

Η συνολική αξία των κλεμμένων αντικειμένων ξεπερνά το χρηματικό ποσό των 60.000 ευρώ, ενώ το σύνολο του χρηματικού ποσού που αφαιρέθηκε ανέρχεται στις 3.740 ευρώ, σύμφωνα με τις καταγγελίες των παθόντων.

diarrhkseis-oxhmaton4

Άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου στη διάρκεια συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης πραγματοποίησαν έφοδο στο σπίτι του 44χρονου, σε αποθηκευτικό χώρο που χρησιμοποιούσε αλλά και στη δίκυκλη μοτοσικλέτα του, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

diarrhkseis-oxhmaton5

  • ηλεκτρονικές και ηλεκτρικές συσκευές
  • κοσμήματα
  • το χρηματικό ποσό των 35.300 ευρώ ως προερχόμενο από παράνομες δραστηριότητες,
  • κινητά τηλέφωνα,
  • είδη ένδυσης, υπόδησης και αξεσουάρ
  • πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων,
  • 150 φυσίγγια,
  • 1.300 γραμμάρια καπνού σε 26 συσκευασίες οι οποίες δεν έφεραν την απαιτούμενη από το Νόμο ταινία φόρου κατανάλωσης
  • Πέντε συσκευασίες περιέχουσες ανταλλακτικά καπνού ηλεκτρονικού τσιγάρου.

diarrhkseis-oxhmaton6

Επιπλέον, κατασχέθηκε η δίκυκλη μοτοσυκλέτα ως μέσο τέλεσης εγκληματικών ενεργειών.

Διαφήμιση
Διαφήμιση