HomeΕΚΛΟΓΕΣΑντώνης Μπελαδάκης: Το «Ν. Καζαντζάκης» και οι φόβοι για ένα ακόμα «Ελληνικό»

Αντώνης Μπελαδάκης: Το «Ν. Καζαντζάκης» και οι φόβοι για ένα ακόμα «Ελληνικό»

«Για την Αλικαρνασσό η αξιοποίηση του αερολιμένα αποτελεί μια ανάγκη, μια προτεραιότητα»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Οι υπογραφές για το Καστέλι μπορεί επιτέλους να έπεσαν, μετά από χρόνια καθυστερήσεων και αναβολών, το μέλλον όμως του σημερινού διεθνή αερολιμένα στην Αλικαρνασσό παραμένει άγνωστο.

Τρείς μήνες μετά την υπογραφή για το Καστέλι, και τις διαβεβαιώσεις του κ. Σπίρτζη ότι οι μελέτες αξιοποίησης του διεθνή αερολιμένα «Ν. Καζαντζάκης» θα ξεκινούσαν άμεσα, το αποτέλεσμα είναι λόγια κενά, χάρτινες υποσχέσεις.

Φαίνεται πως τόσο ο κ. Σπίρτζης όσο και ο Πρωθυπουργός είναι απασχολημένοι να κόβουν κορδέλες σε έργα ημιτελή ή σε έργα που λειτουργούν για χρόνια.

Για την Αλικαρνασσό όμως, και για το Ηράκλειο, η αξιοποίηση του αερολιμένα και της ευρύτερης περιοχής της Πρώην Αμερικανικής Βάσης Ηρακλείου, αποτελεί μια ανάγκη, μια προτεραιότητα, μια πνοή εκσυγχρονισμού και ευκαιρία ανάπτυξης.

Εκεί, στα ανατολικά της πόλης του Ηρακλείου, βρίσκεται ένα κεφάλαιο της μελλοντικής δυναμικής του τόπου. Οραματιζόμαστε ένα πράσινο βιώσιμο πάρκο με σύγχρονες υποδομές και ήπιες δραστηριότητές υψηλής προστιθέμενης αξίας.

Θα δώσει οικονομική δυναμική, με έργα υποδομής και επενδύσεις, με σημαντική αξιοποίηση των σύγχρονων υπερτοπικής σημασίας και εμβέλειας υποδομών όπως το Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης, το Ενυδρείο Cretaquarium του ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε, το Επιστημονικό και Τεχνολογικό Πάρκο Κρήτης, η ΒΙ.ΠΕ. Ηρακλείου, κ.α.

Για τον λόγο αυτό, η δημοτική κίνηση «Ηράκλειο 3.7.5» έχει μήνες τώρα, ξεκάθαρα και υπεύθυνα, προτείνει την άμεση ανάθεση μελέτης για την αποτελεσματική αξιοποίηση του πάρκου του αεροδρομίου και των χώρων της ΣΕΑΠ. Για να μην γίνει το «Ν. Καζαντζάκης» το νέο «Ελληνικό» της Κρήτης!

Οι επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές είναι μια ευκαιρία για το μέλλον του νησιού και της πόλης μας,  μια ευκαιρία να πάμε μπροστά. Δουλεύουμε σκληρά, με φιλελεύθερο πνεύμα και αφοσίωση, με υπευθυνότητα και μετριοπάθεια, για να αποκτήσει αξία και ποιότητα ζωής η Αλικαρνασσός, αλλά και κάθε συνοικία και γειτονιά του Ηρακλείου.

Ο κ. Αντώνης Μπλεδάκης είναι υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Δημοτικής Κίνησης «Ηράκλειο 3.7.5», ελεύθερος επαγγελματίας – περιπτερούχος (Ν. Αλικαρνασσός)

Διαφήμιση
Διαφήμιση