HomeHL-9Βιβλίο για την προστασία των ζώων από τον Αστυνομικό Διευθυντή Νίκο Χρυσάκη

Βιβλίο για την προστασία των ζώων από τον Αστυνομικό Διευθυντή Νίκο Χρυσάκη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Θεωρώ ότι αποτελεί ένα πολύτιμο βοήθημα, ένα εξαιρετικό «εργαλείο» για κάθε πολίτη γύρω από τα ισχύοντα νομοθετήματα στην χώρα μας, που αφορούν στην προστασία και στα δικαιώματα των ζώων, τόνισε μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου, με αφορμή την παράδοση του βιβλίου «Το νομικό status των ζώων στην Ελληνική έννομη τάξη» που συνέγραψε ο Αστυνομικός Διευθυντής κ. Νίκος Χρυσάκης και εκδόθηκε με την υποστήριξη του Δήμου Αγίου Νικολάου και της Ένωσης Αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ Κρήτης.
dsc_0237
«Γίνεται κατανοητό,τόνισε ο κ.Ζερβός, ότι ένα δήμο τον ενδιαφέρει η ηρεμία του τόπου του, αλλά και η σωστή διαχείριση των ζώων που από τη φύση τους είναι προορισμένα να ζουν ελεύθερα στο φυσικό περιβάλλον – ένα περιβάλλον – που ο άνθρωπος με τις απανωτές του επεμβάσεις έχει αλλοιώσει στο έπακρο.»

Ο Άγιος Νικόλαος, ένας από τους πιο γνωστούς τουριστικούς δήμους της Ελλάδας, καλείται να διαχειριστεί το ευαίσθητο θέμα της διαχείρισης των ζώων, χωρίς τους αναγκαίους οικονομικούς πόρους. Ωστόσο οι συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στην Τ.Α, με την υποστελέχωση και τους ελάχιστους πόρους περιορίζει θεαματικά την δυνατότητα ουσιαστικών παρεμβάσεων.

Το εγχειρίδιο νομοθεσίας και αστυνομικών ενεργειών για την προστασία των ζώων συντροφιάς, ήδη έχει διανεμηθεί δωρεάν σε όλες τις Αστυνομικές Υπηρεσίες επιπέδου Αστυνομικού Τμήματος και Σταθμού, κατόπινα σχετικής έγκρισης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.
dsc_0236
Όπως έγινε γνωστό, στο παραπάνω βιβλίο επιχειρείται και καταβάλλεται προσπάθεια προκειμένου να αποσαφηνιστούν πλήρως, σύμφωνα με την ισχύουσα νομολογιακή πρακτική και δικανική τεκμηρίωση, οι όποιες υφιστάμενες συγχύσεις ή ερμηνευτικές δυσχέρειες ταλανίζουν τους αστυνομικούς, σε περιπτώσεις εκδήλωσης παραβατικών συμπεριφορών, κακοποίησης, παραμέλησης, εγκατάλειψης και άλλης βάναυσης συμπεριφοράς εις βάρος της ευζωίας όχι μόνο των ζώων συντροφιάς, αλλά όλων των ζώων, τα οποία προστατεύονται βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας.Επιπροσθέτως η δομή τους εγχειριδίου αποσκοπεί στο να αποτελέσει στο μέτρο του δυνατού, τη βάση ενός πολύτιμου βοηθήματος για κάθε αστυνομικό που συμμετέχει και συμπράττει τόσο στο προανακρτικό έργο, όσο και στη διαδικασία ελέγχου και βεβαίωσης των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων, μετουσιώνοντας έτσι κατά τρόπο εύληπτο και προσιτό τη θεωρία σε αποτελεσματική πράξη. Με άλλα λόγια επιδιώκεται αφενός η νομική και γνωστική κατάρτιση και επιμόρφωση του και αφετέρου η ομοιόμορφη εφαρμογή ενδεδειγμένων πρακτικών αντιμετώπισης και διαχείρισης οποιουδήποτε συμβάντος ή καταγγελίας που σχετίζεται με την εφαρμογή περί προστασίας των ζώων.

Ο Αστυνομικός Διευθυντής και συγγραφέας του βιβλίου κ. Νίκος Χρυσάκης, εκφράζοντας τις θερμές ευχαριστίες του στον Δήμαρχο Αγίου Νικολάου, στην Ένωση Αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ Κρήτης, αλλά και στα Ελληνικά Ταχυδρομεία για την δωρεάν αποστολή του εγχειριδίου σε όλες τις υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, δήλωσε ότι η εικόνα μιας χώρας και η ποιότητα του πολιτισμού της καθορίζεται μεταξύ άλλων από το επίπεδο μέριμνας και προστασίας που οι θεσμοθετημένες κρατικές λειτουργίες εξασφαλίζουν στα άλλα συναισθανόμενα όντα, προσθέτοντας ότι η επαγγελματική επάρκεια, η ηθική πληρότητα, και η φιλοζωική κουλτούρα είναι οι ιδεώδεις εκείνες αρετές οι οποίες θα πρέπει να κοσμούν την προσωπικότητα του λειτουργούντος σε μια σύγχρονη και δημοκρατικά οργανωμένη πολιτεία Αστυνομικού.

Να σημειώσουμε ότι το βιβλίο : «Το νομικό status των ζώων στην Ελληνική ένομη τάξη», αριθμεί 530 σελίδες και τυπώθηκε σε 900 αντίτυπα.

Η επίσημη παρουσίαση του, αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 11 Οκτωβρίου σε ξενοδοχείο του Αγίου Νικολάου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση