HomeHL-9Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση – Τέσσερις νέες φυτείες στο Ηράκλειο

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση – Τέσσερις νέες φυτείες στο Ηράκλειο

Σε εξέλιξη οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με απτά αποτελέσματα συνεχίζονται οι αστυνομικές επιχειρήσεις στην Κρήτη για την πάταξη της καλλιέργειας χασισοφυτειών, καθώς τέσσερις νέες φυτείες εντοπίστηκαν σε περιοχή του Δήμου Μαλεβιζίου και συγκεκριμένα κοντά στο Μάραθος.

Στην επιχείρηση που στήθηκε από το πρωί, συμμετείχαν πολλοί αστυνομικοί, ενώ η φυτεία εντοπίστηκε με τη συνδρομή και του ελικοπτέρου της ΕΛ.ΑΣ. Πρόκειται για ιδιαίτερη επιμελημένη φυτεία την οποία οι καλλιεργητές είχαν καταφέρει να “καμουφλάρουν”, ωστόσο δεν μπόρεσε να περάσει απαρατήρητη από τα έμπειρα μάτια των εξερευνητών της τοπικής αστυνομίας.

Συνολικά εντοπίστηκαν και εκριζώθηκαν τετρακόσια σαράντα ένα (441) δενδρύλλια κάνναβης ύψους έως 1,5 μέτρων, στο στάδιο της ανάπτυξης.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.:

Ολοκληρώθηκε σήμερα (04.07.2019) συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση σε περιοχές του Δήμου Μαλεβιζίου, κατά τη διάρκεια της οποίας εντοπίστηκαν τέσσερις φυτείες και κατασχέθηκαν συνολικά τετρακόσια σαράντα ένα (441) δενδρύλλια κάνναβης.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο συντονισμένων ενεργειών και δράσεων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης καθώς και εφαρμογής ειδικού σχεδίου εξερευνήσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, οργανώθηκε σήμερα το πρωί συντονισμένη επιχείρηση εξερεύνησης στην ευρύτερη περιοχή του παραπάνω Δήμου.

Στην επιχείρηση, συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ηρακλείου, της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας Ηρακλείου και με την εναέρια συνδρομή ελικοπτέρου της Ελληνικής Αστυνομίας

Κατά την διάρκεια της εξερεύνησης, εντοπίστηκαν σε τέσσερις διαφορετικές αγροτικές και ορεινές περιοχές, του παραπάνω Δήμου τέσσερις (4) φυτείες, όπου καλλιεργούντο επιμελώς σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους τετρακόσια σαράντα ένα (441) δενδρύλλια κάνναβης ύψους έως 1,5 μέτρων, στο στάδιο της ανάπτυξης, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση