Περίπου 9,5 τόνοι αλιευμάτων κατασχέθηκαν στο λιμάνι του Ηρακλείου από στελέχη του Γραφείου Αλιείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου, χθες και προχθές, στη διάρκεια τυπικής αλιευτικής επιθεώρησης.

Από την έρευνα των λιμενικών διαπιστώθηκε ότι τα υπό ιταλική σημαία επαγγελματικά αλιευτικά σκάφη »EROS B» και »GIOVANNICATERINA» διέθεταν αλιευτικά εργαλεία οι διαστάσεις των οποίων δεν ήταν οι προβλεπόμενες από την ισχύουσα νομοθεσία.

Πιο συγκεκριμένα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά τέσσερα συρόμενα δίχτυα – τράτες με ρομβοειδή «μάτια», το μέγεθος των οποίων, όπως επισημαίνεται στη σχετική επίσημη ανακοίνωση, «σε μέρος του τεμαχίου επιμήκυνσης ή και σε μέρος του σώματος της τράτας, ήταν μικρότερο του ελάχιστου επιτρεπόμενου μεγέθους ματιών του τμήματος του διχτυού που διαθέτει τα μικρότερα μάτια (σάκος), δηλαδή 50 χιλιοστά για ρομβοειδή μάτια».

paranoma-alievmata

Επίσης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 9 τόνοι και 388 κιλά αλιευμάτων. Αναλυτικά, στο »EROS B» βρέθηκαν 3.808 κιλά κόκκινης γαρίδας, 663 κιλά γαλαζοκόκκινης γαρίδας και 101 κιλά μπακαλιάρου, ενώ στο »GIOVANNICATERINA» 3.996 κιλά κόκκινης γαρίδας, 672 κιλά γαλαζοκόκκινης γαρίδας, 48 κιλά γάμπαρης και 100 κιλά μπακαλιάρου.

Από το Λιμεναρχείο Ηρακλείου κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων, ενώ οι ποσότητες γαρίδας και γάμπαρης που κατασχέθηκαν εκποιήθηκαν σε πλειοδοτικό διαγωνισμό για το ποσό των 32.154,5 ευρώ. Οι ποσότητες κατασχεμένου μπακαλιάρου λόγω μη εύρεσης πλειοδότη, πρόκειται να αποδοθούν σε ευαγή ιδρύματα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση