HomeHL-9Τράπεζα Χανίων: Αύξηση κερδών και καταθέσεων

Τράπεζα Χανίων: Αύξηση κερδών και καταθέσεων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μία δυναμική χρονιά ανάπτυξης ήταν το 2018 για την Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων.

Αυτό επισημάνθηκε κατά τη διάρκεια της ετήσια Γενικής Συνέλευσης της Τράπεζας που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής.

Όπως επισημάνθηκε κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης, από τον Πρόεδρο του ΔΣ της Τράπεζας κ. Μιχάλη Μαρακάκη, ο οποίος και παρουσίασε τον απολογισμό του 2018, κατά το περασμένο έτος η Τράπεζα παρουσίασε τριπλασιασμό των κερδών της και αύξηση κατά 20% των καταθέσεων.

Η αύξηση των καταθέσεων αντανακλά, σύμφωνα με τη Διοίκηση της Τράπεζας, «αφ’ ενός τη βελτίωση του οικονομικού κλίματος και αφ’ ετέρου τη μερική αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα και τη συνεπακόλουθη επιστροφή των καταθέσεων».

Το 2017, η Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων κατέχει μερίδιο αγοράς στις καταθέσεις του Νομού Χανίων που ανέρχεται σε 10,9%, ενώ για το σύνολο της Κρήτης το αντίστοιχο μερίδιο διαμορφώθηκε σε 4,2%.

Οι χορηγήσεις, αφαιρουμένων των σχηματισθέντων προβλέψεων, ανήλθαν στο τέλος της χρήσης του 2018 σε 350,5 εκατ. ευρώ έναντι 347,1 εκατ. ευρώ κατά την προηγούμενη χρήση.

Οι σωρευτικές προβλέψεις της Τράπεζας στις 31 Δεκεμβρίου 2018 διαμορφώθηκαν στο ύψος των 98,6 εκατ. ευρώ έναντι 105,3 εκατ. ευρώ της προηγούμενης χρήσης, κυρίως λόγω διαγραφών δανείων που έλαβαν χώρα στο πλαίσιο της εξυγίανσης του χαρτοφυλακίου.

Σύμφωνα με τον κ. Μαρακάκη πρόβλημα εξακολουθούν να παραμένουν τα κόκκινα δάνεια, ωστόσο σε σχέση με το μέσο όρο των τραπεζών της χώρας, το ποσοστό των κόκκινων δανείων στην Τράπεζα Χανίων, κινείται σε χαμηλότερα επίπεδα.«Κατά το 2018, η γενικότερη ευνοϊκή συγκυρία επέτρεψε στην Τράπεζα να αυξήσεις τις δανειοδοτήσεις της.

Παρόλα αυτά, πρέπει να σημειωθεί ότι η πολιτική που ακολουθεί η Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων στο πεδίο των δανειοδοτήσεων χαρακτηρίζεται ως συντηρητική, αποβλέποντας πρωτίστως στην εξασφάλιση της ίδιας και των συνεταίρων της από ενδεχόμενες ζημίες που μπορεί να προκληθούν από την ανάληψη νέων κινδύνων», επισημαίνει, η Διοίκηση της Τράπεζας.

kriti24.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση