HomeΚΡΗΤΗΜήνυμα του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου, Σωκράτη Βαρδάκη, στην Ημερίδα «Εμπόριο και Τουρισμός»

Μήνυμα του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου, Σωκράτη Βαρδάκη, στην Ημερίδα «Εμπόριο και Τουρισμός»

"Ο τουρισμός στην Κρήτη είναι ο πιο δυναμικά αναπτυσσόμενος τομέας"

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου Σωκράτης Βαρδάκης, με αφορμή την διοργάνωση της Ημερίδας«Εμπόριο και Τουρισμός: Ένας συσχετισμός με πολλαπλασιαστικά οφέλη για την ελληνική οικονομία», η οποία διοργανώθηκε από την ΕΣΕΕ και την Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης, ευχήθηκε καλή επιτυχία στην ημερίδα και έδωσε θερμά συγχαρητήρια στους διοργανωτές.

«Ο τουρισμός στην Κρήτη είναι ο πιο δυναμικά αναπτυσσόμενος τομέας. Φέτος πέρασε μεγάλες περιπέτειες, ως γνωστόν, και εύχομαι να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα για να μετριαστούν οι συνέπειες από την κατάρρευση της ThomasCook, τόσο για εργαζόμενους, όσο και επιχειρήσεις, κάτι το οποίο επανειλημμένα ζητήσαμε, με κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις.

Οι  σύγχρονες τουριστικές υποδομές,  η τεχνογνωσία, η υψηλή ποιότητα στις παρεχόμενες υπηρεσίες, το εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό, ο πολιτισμικός πλούτος, οι φυσικές ομορφιές της Κρήτης, την καθιστούν από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως.

Επιπλέον, οι ενέργειες και οι προσπάθειες που έχουν γίνει, και οι οποίες πρέπει να συνεχιστούν και αφορούν στον θεματικό τουρισμό (θρησκευτικός, καταδυτικός, ιατρικός τουρισμός), προσφέρουν ακόμα μεγαλύτερα περιθώρια ανάπτυξης και στήριξης των περιφερειακών και τοπικών οικονομιών και κοινωνιών, συμβάλλουν στη δημιουργία θέσεων απασχόλησης, στην ευημερία των πολιτών, αλλά και στην ανάδειξη του εγχώριου τουριστικού προϊόντος.

Οι άνθρωποι που επισκέπτονται το νησί μας, κατά τη διάρκεια παραμονής τους, συμμετέχουν στην οικονομική δραστηριότητα του τόπου μας, κατευθύνονται τόσο σε αμιγώς τουριστικές περιοχές, όσο και στον αστικό κλοιό των πόλεων της Κρήτης, συμβάλλοντας κατά πολύ στην τουριστική ανάπτυξη του τόπου μας.

Βάσει αυτού του στοιχείου, ο τουρισμός συνδέεται άμεσα και με τη δημιουργία OpenMalls στα ιστορικά κέντρα των πόλεων.

Οι μεγάλοι Δήμοι της Κρήτης ήδη εντάχθηκαν στη δράση «Ανοιχτά κέντρα εμπορίου» του ΕΠΑνΕΚ – ΕΣΠΑ 2014-2020.

Η ιδέα των OpenMalls, οδηγεί σε αναβάθμιση, ανάπλαση του δημοσίου χώρου, ιδίως στην εμπορική περιοχή παρέμβασης, διασφάλιση πρόσβασης όλων, παροχή δωρεάν internet και απαντά στην πρόκληση των κλειστού τύπου malls, εξισορροπώντας οικονομικά την κατάσταση.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση