HomeHL-9Βουτιά θανάτου στη Ρόδο: Από το Ηράκλειο ο άνδρας που πνίγηκε

Βουτιά θανάτου στη Ρόδο: Από το Ηράκλειο ο άνδρας που πνίγηκε

Συγκλονίζει ο δύτης που έζησε την τραγωδία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σοκαρισμένη η Ρόδος από το δυστύχημα στο λιμάνι της Ακαντιάς.

Την προσπάθειά του να ανασύρει τον άτυχο οδηγό που έπεσε με το αυτοκίνητό του στη θάλασσα, περιγράφει στο newsit.gr ο επαγγελματίας δύτης Βασίλης Μαντικός.

Λίγα λεπτά αφότου η Ρόδος πληροφορείτο την τραγική είδηση της βουτιάς θανάτου στο λιμάνι, ο κ. Μαντικός μίλησε για την θλιβερή εμπειρία που έζησε:

“Εγώ βούτηξα και έβγαλα τον άνθρωπο, τώρα το πώς έπεσε δεν το γνωρίζω, δεν ήμουν παρών. Το αυτοκίνητο βρισκόταν σε βάθος δέκα μέτρων δίπλα στον προβλήτα.

Τον άνθρωπο τον βρήκα νεκρό στην θέση του οδηγού, ήταν περίπου 60 ετών, ήταν ελληνικής καταγωγής, από το Ηράκλειο της Κρήτης.

Μαζί του ήταν και μια 45χρονη γυναίκα στο αυτοκίνητο έμαθα, αλλά εκείνη πρόλαβε και βγήκε από την οροφή και σώθηκε αφού το αυτοκίνητο ήταν τύπου κάμπριο δηλαδή με ανοιχτή οροφή”, ανέφερε ο επαγγελματίας δύτης Βασίλης Μαντικός.

Δείτε σχετικό video:

https://www.youtube.com/watch?v=75rM18xhoQg&feature=emb_logo

Μέχρι στιγμής οι συνθήκες υπό τις οποίες το αυτοκίνητο βρέθηκε στη θάλασσα είναι αδιευκρίνιστες. Υπάρχουν αναφορές πως ο άνδρας επιχειρούσε ελιγμό όταν βρέθηκε με το αυτοκίνητο στη θάλασσα.

Υπάρχουν όμως κι άλλες, από συγγενή του σύμφωνα με τη “Δημοκρατική”, πως ο άτυχος οδηγός από την Κρήτη έπαθε κράμπα με αποτέλεσμα το πόδι του να κολλήσει στο γκάζι και να μην μπορέσει να αντιδράσει!

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν στη Ροδιακή πως είδαν το αυτοκίνητο για κατεβαίνει μέχρι το τέλος του μώλου και τον οδηγό να επιχειρεί να κάνει αναστροφή και να πέφτει στη θάλασσα.

Για ελάχιστα λεπτά το αυτοκίνητο έμεινε να επιπλέει στην επιφάνεια της θάλασσας. Η γυναίκα – συνοδηγός, κατάφερε να ανοίξει την πόρτα, να βγει έξω και να αρχίσει να κολυμπά, καλώντας συγχρόνως σε βοήθεια.
akantia-pnigmos
Στο σημείο βρίσκονται αξιωματικοί του Κεντρικού Λιμεναρχείου της Ρόδου οι οποίοι παίρνουν καταθέσεις για το συμβάν και από όσους βρίσκονταν στο σημείο και από την ίδια τη συνοδηγό.
2

rodiaki.gr, dimokratiki.gr, www.newsit.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση