HomeHL-9Hot Spot στην Κρήτη: Τι ειπώθηκε στη σύσκεψη με τους Δημάρχους

Hot Spot στην Κρήτη: Τι ειπώθηκε στη σύσκεψη με τους Δημάρχους

Νέα σύσκεψη την Τετάρτη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Εμμένει στις αρχικές της τοποθετήσεις η κυβέρνηση για τη δημιουργία τουλάχιστον μίας κλειστής δομής φιλοξενίας στην Κρήτη για τη μεταφορά 1500 μεταναστών.

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής ο οποίος είναι συντονιστής για το προσφυγικό/μεταναστευτικό, παρουσίασε στο δήμαρχο Ρεθύμνου Γιώργο Μαρινάκη, στον Αντιδήμαρχο Φαιστού Γιάννης Φασομυτάκη αλλά και στον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, τις αποφάσεις της κυβέρνησης.

Αρχικά στις προθέσεις του υπουργείου είναι η αξιοποίηση του εγκαταλειμμένου στρατοπέδου των Αρμένων που βρίσκεται λίγο έξω από το Ρέθυμνο. Όπως διαφάνηκε από τη σύσκεψη οι εγκαταστάσεις της Πολεμικής Αεροπορίας στο Τυμπάκι δε φαίνεται να εξυπηρετούν τέτοιου είδους φιλοξενία καθώς ήδη η περιοχή φιλοξενεί αρκετούς και έτσι απομακρύνεται το ενδεχόμενο αυτό.

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης πρότεινε να εφαρμοστεί στο νησί οι φιλοξενία σε σπίτια και όχι σε κέντρα κλειστού τύπου.

Την ερχόμενη Τετάρτη 15 Ιανουαρίου, αναμένεται εκ νέου συνάντηση προκειμένου να βρεθεί οριστική λύση για την φιλοξενία των 1.500 μεταναστών- προσφύγων.

Διαφήμιση
Διαφήμιση