HomeHL-9Εκκωφαντικός θόρυβος αναστάτωσε Ηράκλειο και Λασίθι

Εκκωφαντικός θόρυβος αναστάτωσε Ηράκλειο και Λασίθι

Δεν είναι γνωστή η προέλευση του δυνατού θορύβου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μεγάλη αναστάτωση προκάλεσε ο εκκωφαντικός θόρυβος που ακούστηκε το μεσημέρι της Μεγάλης Τετάρτης, σηκώνοντας στο πόδι κατοίκους περιοχών τόσο από τον Νομό Ηρακλείου όσο και από τον Νομό Λασιθίου.

Ο θόρυβος αυτός έμοιαζε με μεγάλη έκρηξη και σημειώθηκε λίγο μετά τη μία το μεσημέρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, έγινε αισθητός σε περιοχές όπως το Αρκαλοχώρι, τα Πεζά αλλά και τα Οροπέδιο Λασιθίου.

Μέχρι στιγμής οι πληροφορίες σε σχέση με τη προέλευση του δυνατού αυτού ήχου που «τράνταξε» Ηράκλειο και Λασίθι, είναι συγκεχυμένες.

Υπάρχουν δύο σενάρια τα οποία θα μπορούσαν να αποτελέσουν την αιτία αυτού του δυνατού ήχου. Το πρώτο κάνει λόγο για έκρηξη σε μετασχηματιστή της ΔΕΗ στο δήμο Χερσονήσου ή Μινώα Πεδιάδος. Ωστόσο, σύμφωνα με τα όσα στο cretapost είπε ο Γιάννης Βρέντζος, μέλος του ΔΣ ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, δεν υπάρχει καμία τέτοια μεγάλη βλάβη.

«Δεν έχουμε κανένα τέτοιο καταγεγραμμένο περιστατικό σε μεγάλο μετασχηματιστή. Τώρα αν υπήρξε κάποιο πρόβλημα σε κάποιον μικρότερο τότε δεν είναι άξιος λόγου», επεσήμανε ο κ. Βρέντζος.

Το δεύτερο σενάριο, το οποίο θεωρείται και το πιο πιθανό, αναφέρει πως η αιτία του δυνατού κρότου ήταν ένα αεροπλάνο το οποίο έσπασε το φράγμα του ήχου.

Tο cretapost εχει επικοινωνήσει τόσο με τον Δημάρχο Μινώα Πεδιάδος Μανώλη Φραγκάκη αλλά και την Πυροσβεστική, ωστόσο δεν υπάρχει κάποια επίσημη ενημέρωση μέχρι τώρα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση