The Last Drive – The Last Drive

Από το 1986 και το ντεμπούτο τους “Underworld Shakedown” έχουν περάσει περισσότερα από 30 χρόνια ! Αυτό καθιστά τους Last Drive το μακροβιότερο, εν ενεργεία, ελληνικό συγκρότημα. Και μόνο για αυτό έχουν κατακτήσει το σεβασμό και αποτελούν το συγκρότημα πρότυπο για την αγγλόφωνη σκηνή της Ελλάδας, με το πλήθος των συγκροτημάτων, που όμως πολλά από αυτά, συχνά δεν καταφέρνουν να φτάσουν πέρα από το δεύτερο ή τρίτο άλμπουμ.

Από την προηγούμενη άλμπουμ κυκλοφορία τους (“Heavy Liquid”, 2009) έχουν περάσει πολλά χρόνια κατά τη διάρκεια των οποίων όμως οι Last Drive έδιναν τακτικά συναυλίες, ενώ παράλληλα τα μέλη τους είχαν συναυλιακή και δισκογραφική δραστηριότητα και με τα παράλληλα project τους με τα άλλα συγκροτήματα στα οποία συμμετέχουν.

Με το νέο αυτό άλμπουμ με τίτλο απλά το όνομα τους οι Last Drive επιστρέφουν και δισκογραφικά προς χαρά των πολυάριθμων φίλων τους.

Το άλμπουμ κυκλοφόρησε στις 20 Απριλίου από την Labyrinth of thoughts και την Lab records και περιλαμβάνει τόσο τελείως καινούργια τραγούδια όσο και κάποια που είναι γνωστά και αγαπητά στο κοινό τους από τις συναυλίες που έδιναν μέσα στα χρόνια που μεσολάβησαν από την προηγούμενη δισκογραφική τους κατάθεση μέχρι σήμερα. Όπως για παράδειγμα το “Always the sun” στο βίντεο που ακολουθεί.

Ντίνος Μάνος – After the storm

Από τους πιο πολυπράγμονες μπασίστες της υπερδραστήριας και ιδιαίτερα αξιόλογης ελληνικής jazz σκηνής, ο Ντίνος Μάνος σε ένα διάλειμμα από τις δραστηριότητες του ως μέλος των Next Step, του κορυφαίου ίσως ελληνικού jazz συγκροτήματος της νεότερης γενιάς, παραδίδει σε κυκλοφορία το πρώτο του προσωπικό άλμπουμ “After the storm” που κυκλοφόρησε στις αρχές του Απριλίου.

Στο άλμπουμ το οποίο περιλαμβάνει 9 συνθέσεις του Ντίνου Μάνου (μία από τις οποίες, το “Insomnia” την ακούσαμε πρώτη φορά με διαφορετικό τρόπο στο ντεμπούτο άλμπουμ των Next Step το 2013) και μία διασκευή στο jazz standard “A child is born”, συμμετέχουν βετεράνοι και καταξιωμένοι μουσικοί της παλαιότερης jazz σκηνής (David Lynch – σαξόφωνο, Σταύρος Λάντσιας – πιάνο) μαζί με κορυφαίους μουσικούς της νεότερης γενιάς (Βασίλης Ποδαράς – ντραμς και βέβαια ο ίδιος ο Ντίνος Μάνος στο κοντραμπάσο).

Κυκλοφορεί από την Ankh.

Μαρία Λατσίνου & Mokita – Λάρυμνα

Τρίτο άλμπουμ σε τρία χρόνια για τη Μαρία Λατσίνου, αυτή τη φορά με την σύμπραξη των Mokita. Στην ουσία οι Mokita αποτελούνται από το βασικό σχήμα των μουσικών που την πλαισιώνουν στις ηχογραφήσεις και τις ζωντανές εμφανίσεις της τα τελευταία χρόνια: Χρήστος Αλεξόπουλος (πιάνο, πλήκτρα), Γιώργος Ανδρουλάκης (λύρα), Βάσω Μιχαηλίδου (ακορντεόν), Γιώργος Λιάπης (μπάσο), Φοίβος Βαλαβάνης (τύμπανα).

Το άλμπουμ ηχογραφήθηκε μέσα σε διάστημα 6 ημερών σε μια αγροικία στη Λάρυμνα Φθιώτιδας. Αξίζει να σημειωθεί ότι το σχήμα εγκαταστάθηκε στη Λάρυμνα έχοντας ολοκληρωμένα και προβαρισμένα πέντε μόνο από τα τραγούδια του άλμπουμ. Τα υπόλοιπα πέντε γεννήθηκαν επί τόπου κατά την διαδικασία των ηχογραφήσεων.

Κυκλοφορεί από την Παρασκευή 27/4, από την Puzzlemusik.

Το τραγούδι «Στο τέλος της ημέρας» ξεχωρίζει εκτός των άλλων και για τους στίχους του:

Στο τέλος της ημέρας
Κάτω από τον ίδιο ουρανό
Κάτω από τα ίδια αστέρια
Κοιμόμαστε όλοι

Γιώργος Δημητριάδης – Η σκιά που με ακολουθεί

11ο άλμπουμ για τον βετεράνο τραγουδοποιό (μετρώντας και τα άλμπουμ που έχει υπογράψει στο παρελθόν με τους Μικρούς Ήρωες). Η φετινή του δισκογραφική κατάθεση περιέχει 10 τραγούδια σε στίχους του ίδιου του Δημητριάδη, του Αλέξανδρου Ατσικπάση και της Γεωργίας Καράμπελα και σε μουσική δική του.

Το άλμπουμ έχει αρκετές δυνατές στιγμές από τις οποίες ξεχωρίζει «Το σχοινί» τόσο για την 12χορδη ακουστική κιθάρα και τα φωνητικά του Βαγγέλη Μαρκαντώνη όσο ίσως εξαιτίας του ότι το τραγούδι είναι αρκετό διαφορετικό από τα υπόλοιπα τραγούδια του άλμπουμ.

Κυκλοφορεί από την Ogdoo Music Group.

Στέρεο Νόβα – Ουρανός

Επανασύνδεση έκπληξη καθώς στα πολλά χρόνια που μεσολάβησαν από την διάλυση των Στέρεο Νόβα τίποτε δεν έδειχνε ότι υπήρχε αυτή η προοπτική. Οι πρώτοι ψίθυροι για το θέμα διέρρευσαν πριν λίγους μήνες και το άλμπουμ της επανασύνδεσης είναι πλέον γεγονός, περιέχει μάλιστα 15 κομμάτια.

Τυπικά κυκλοφορεί σε διπλό βινύλιο, CD και digital στις 4 Μαΐου, αλλά όπως δείχνει η σχετική ένδειξη στο site της Inner Ear που το κυκλοφορεί η πρώτη παρτίδα του βινυλίου έχει ήδη εξαντληθεί μέσω pre-order.

Για την ώρα στο διαδίκτυο έχουν διατεθεί προς ακρόαση 2 κομμάτια του άλμπουμ από τα οποία ξεχωρίζει το «Βίντεο Κλαμπ».