Το Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών–Ίδρυμα Βούρου-Ευταξία, αφήνει και πάλι την Πλατεία Κλαυθμώνος, αυτή την φορά με σκοπό να επισκεφθεί τo Γενικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Κηφισιάς «Οι Άγιοι Ανάργυροι».

Τη Δευτέρα 15 Απριλίου, το Μουσείο σε συνεργασία με την οργάνωση ΠΑΜΕΜΜΑΖΙ, η οποία προσφέρει αφιλοκερδώς δραστηριότητες δημιουργίας, τέχνης και ενημέρωσης σε ασθενείς που νοσηλεύονται ή επισκέπτονται το νοσοκομείο για τη θεραπεία τους και τις οικογένειές τους, θα ενώσουν τις δυνάμεις τους με σκοπό να προσφέρουν σε όσους το έχουν πραγματικά ανάγκη μια μοναδική πολιτιστική εμπειρία, χωρίς όρια και κοινωνικούς περιορισμούς.

Το Μουσείο, στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής και εξωστρέφειας του, θα υλοποιήσει στην Αίθουσα του ΠΑΜΕΜΜΑΖΙ τη δράση «Εικονικό Μουσείο». Μέσω μιας ειδικά διαμορφωμένης ψηφιακής περιήγησης (VR tour) και με τη χρήση Γυαλιών Εικονικής Πραγματικότητας, οι ενδιαφερόμενοι -νοσηλευόμενοι, συνοδοί αλλά και ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό- θα «επισκεφθούν» το Μουσείο και τις συλλογές του, θα περιηγηθούν εικονικά στους χώρους του και θα δουν «από κοντά» έργα τέχνης και εκθέματα από την μόνιμη έκθεση. Η δράση θα συμπληρωθεί από παρουσίαση της Ιστορικού Τέχνης, Ευαγγελίας Νάκα, με θέμα «Μόδα και Τέχνη» , με συμμετοχή του κοινού.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη δράση:

Μέσω της δράσης «Εικονικό Μουσείο», το Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών δίνει νέα διάσταση στην έννοια της «προσβασιμότητας» και δημιουργεί ένα δίκτυο επικοινωνίας, το οποίο δεν γνωρίζει όρια και παρέχει ίσες ευκαιρίες σε όλες και σε όλους. Η δράση στοχεύει στην αξιοποίηση της πλέον σύγχρονης τεχνολογίας ούτως ώστε όλοι οι πολίτες να έχουν τις ίδιες ευκαιρίες στον πολιτισμό και την παιδεία, ενώ προσφέρεται εντελώς δωρεάν.

Το «Εικονικό Μουσείο» απευθύνεται σε ομάδες ανθρώπων που δεν έχουν τη δυνατότητα φυσικής παρουσίας στο Μουσείο για λόγους απόστασης, κινητικούς, οικονομικούς ή και μακροχρόνιας παραμονής σε μονάδες φροντίδας υγείας και κοινωνικών υποδομών. Κάθε φορέας που ενδιαφέρεται να γίνει αποδέκτης της δράσης μπορεί να επικοινωνήσει με το Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών.