Η παράσταση είναι αφιερωμένη στη μνήμη της Σοφίας Σιδερά, η οποία εργαζόταν από το 2001 έως το 2018 στο ΚΘΒΕ, στο Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων & Χορηγιών.

Νοσταλγία είναι μια «επιστροφή» επίμονη. Είναι αναμνήσεις που μας έρχονται στο νου από αγαπημένες εμπειρίες και μας ξυπνούν συναισθήματα που ο χρόνος ευγενικά σμιλεύει. Είναι μια μελαγχολική διαδικασία που γλιστρά σαν το νερό, απλώνεται, μας διαπερνά κι έρχεται να «κατοικήσει» μέσα στις ρωγμές της ανθρώπινης ψυχής. Η νοσταλγία ξεδιψάει την ανάγκη μας να γυρίσουμε στο παρελθόν, σε κάτι που μπορεί να μην υπάρχει πια ως φυσική παρουσία αλλά μπορούμε ακόμη να έχουμε μέσα μας ως ανάμνηση του ωραίου, του καθαρού, του φωτεινού.

Μια μουσική βραδιά που θα «ταξιδέψει» τους θεατές στο χρόνο αναδεύοντας τις μνήμες με ένα τρόπο απρόσμενα οικείο. Δεν μπορείς να γυρίσεις σε κάτι που δεν υπάρχει, ωστόσο, μπορείς να νοσταλγείς αυτό που είχες και το έχασες.

Συντελεστές

Ιδέα, Σκηνοθετική επιμέλεια: Άντα Τσεσμελή Edwards
Λυρικοί Σολίστ: Κασσάνδρα Δημοπούλου, Φίλιππος Μοδινός
Σύγχρονοι Ερμηνευτές: Εύη Σιαμαντά, Θοδωρής Βουτσικάκης
Διευθύνει η Μαίρη Κωνσταντινίδου.
Ηχοληψία: Train StudioSound & Lights
Συμμετέχει η ορχήστρα “Elite”: Ευθύμης Τσακίρης (sax & flute), Τάσος Μάτζαρης (Keys), Σπύρος Ρασσιάς (πιάνο), Αλέξης Βεργής (guitar), Δημήτρης Γιαλαμάς (bass), Νίκος Βαργιαμίδης (drums)
Συμμετέχουν επίσης, η Μικτή Χορωδία Θεσσαλονίκης και η ομάδα χορού House of Drama.

Τα έσοδα της παράστασης θα διατεθούν στο Ινστιτούτο Αναπτυξιακής Αποκατάστασης στα Πεύκα.